Tarte / Cheesecake

Tartă cu jeleu de zmeură, decorată cu biscuiți festivi

Această tartă cu jeleu de zmeură, decorată cu biscuiți festivi este ideală de preparat pentru mesele sărbătorilor de iarnă. Nu se prepară greu, iar ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui.

Rețetele de tartă sunt printre cele mai simple rețete de deserturi, dar și ușor de preparat. Sunt și foarte versatile putând crea o mulțime de combinații între crustele crocante și umpluturi. Cele mai populare sunt tartele cu fructe care se prepară în special vara. Acestea sunt urmate de tartele cu ciocolată și cele cu gem sau compot de fructe.

Descoperă aici și o rețetă de tartă cu aluat de turtă dulce și cremă de ciocolată. Este ideală de preparat pentru mesele sărbătorilor de iarnă.

Iar dacă dorești o rețetă de tartă mai complexă, poate te inspiră cea de tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri colorate. Combinația dintre gemul dulce-acrișor și ciocolata dulce-amăruie, este minunată.

Despre rețeta de tartă cu jeleu de zmeură, decorată cu biscuiți festivi

Această tartă este delicioasă și spectaculoasă datorită combinației jeleului de zmeură cu decorul jucăuș al biscuiților festivi. Textura crocantă a crustei se potrivește perfect cu jeleul răcoritor și biscuiții aromați.

Rețeta se poate adapta după preferințe, folosind un alt jeleu sau pur și simplu gem de fructe. Biscuiții se prepară din același aluat cu tarta și în același timp cu crusta de tartă.

O altă rețetă care poate fi preparată pentru sărbătorile de iarnă este rețeta de mini tarte umplute cu fructe uscate.

Dar găsești pe blog mai multe astfel de rețete, care îți pot folosi drept inspirație.

Iar dacă te regăsești în gustul rețetelor de pe acest blog, te aștept zilnic și pe pagina de facebook. Vei găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, te poți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo vei putea încărca fotografiile proprii cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai poți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu jeleu de zmeură, decorată cu biscuiți festivi.

Tartă cu jeleu de zmeură, decorată cu biscuiți festivi

Gătește Tartă cu jeleu de zmeură, decorată cu biscuiți festivi

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

12

Tartă festivă pentru Crăciun

Ingrediente

  • Pentru aluat de tartă și biscuiți:
  • 350 g făină
  • 200 g unt rece, tăiat cubulețe
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de apă rece
  • 1 praf de sare.
  • Pentru jeleul de zmeură:
  • 300 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 2 foi de gelatină (sau 5 g gelatină pudră).

Mod de preparare

Prepararea aluatului.

Într-un bol mare, amestecă făina cu zahărul pudră și sarea.

Adaugă untul rece și frământă cu vârful degetelor până obții o textură nisipoasă.

Încorporează oul sau apa rece și frământă rapid până când aluatul devine omogen. Nu insista prea mult, pentru a nu se înmuia untul.

Formează o bilă, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider pentru 30 de minute.

Apoi împarte aluatul în două părți pe care le întinzi pe masa presărată cu făină în două foi circulare, de 2-3 mm grosime. O parte o modelezi în interiorul unei forme de copt unse cu unt, iar din a doua parte decupezi biscuiții.

Așază o hârtie de copt în interiorul aluatului de tartă și umple-o cu boabe de fasole. Coace crusta de tară pentru 12 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Îndepărtează boabele de fasole cu hârtia de copt și mai coace crusta de tartă pentru 5-6 minute.

Apoi coace și biscuiții pentru 12-15 minute tot la 180 de grade Celsius. Lasă crusta de tartă și biscuiții să se răcească și prepară jeleul de zmeură.

Pune zmeura, zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță la foc mediu. Fierbe timp de 5-7 minute, până când fructele se descompun și formează un sos gros.

Pasează amestecul printr-o sită pentru a îndepărta semințele.

Hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi adaug-o în sosul cald de zmeură (nu fierbinte). Amestecă bine până se dizolvă complet.

Toarnă jeleul peste crusta de biscuiți și lasă-l să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-l la frigider pentru cel puțin 3-4 ore, până se întărește complet.

După ce jeleul s-a întărit, așază biscuiții festivi pe suprafața tartei, în funcție de preferințe.

Spor și poftă bună!