Tarte sărate

TARTA CU ROSII SI BUSUIOC

  Initial ma gandeam sa fac tarta asta cu aluat foietaj pentru ca mie imi place mai mult si e si mai rapid,dar pentru ca nu a necesitat coacerea separata am respectat intocmai reteta.Busuiocul ,unul din ingredientele propuse pentru provocarea Dulce Romanie l-am folosit si in aluat si la umplutura.Rezultatul m-a multumit pe deplin,a fost delicioasa!
Ingrediente:
 Aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 4-5 frunze de busuioc tocate
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 350 g de rosii cherry
  • 250 g smantana
  • 2 oua
  • 150 g mozzarella(merge si telemea)
  • 7-8  frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Pentru aluat amestecam faina cu untul taiat cubulete,framantam si apoi incorporam ouale,busuiocul tocat si sarea.

Framantam in continuare si formam un aluat pe care il bagam o ora la frigider.

Cat se odihneste aluatul preparam umplutura:spalam rosiile ,le taiem pe jumatate si le punem la scurs intr-o sita.Amestecam smantana cu mozzarella sfaramata sau taiata cubulete mici,ouale,busuiocul tocat sare si piper dupa gust.

Intindem aluatul si-l punem intr-o tava cu diametrul de 29 cm.Intepam cu furculita din loc in loc si asezam jumatati de rosii.

Turnam si umplutura si decoram cu resturile de la aluat si alte jumatati de rosii.

Coacem  in cuptorul incalzit in prealabil 30 de minute la 200 ° C.