Gătește Tocană de vită cu morcovi și țelină
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 500 gr carne macră de vită
- 2 morcovi
- 1 rădăcină mică de țelină
- 200 gr bulion de roșii
- sare și piper
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml vin roșu demisec
- 200 ml apă
- 1-2 crenguțe de cimbru.
Mod de preparare
Începem prin a porționa carnea în bucăți potrivit de mari, pe care le condimentăm cu sare și piper.
Apoi curățăm legumele, le clătim și le tocăm în rondele sau cuburi. Le punem la călit într-o cratiță cu ulei. Le amestecăm pentru a se căli uniform și le lăsăm doar până când își degajă aromele în uleiul încins.
Adăugăm bucățile de carne și le amestecăm cu legumele din cratiță. Le rumenim bine pe toate părțile, apoi adăugăm vinul. Lăsăm carnea și legumele să fiarbă în vin până când se evaporă tot alcoolul.
Apoi adăugăm bulionul și completăm cu puțină apă fierbinte. Lăsăm delicioasa tocană de vită cu morcovi și țelină să fiarbă până când sosul format scade și devine mai consistent, iar carnea este bine pătrunsă.
Adăugăm și 1-2 crenguțe de cimbru și mai potrivim gustul cu sare și piper. Este absolut delicioasă.
Merge servită și cu garnitură de orez.
Spor și poftă bună!
COMENTARII