Gătește Tort de clătite cu cremă de mascarpone și zmeură
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12

Ingrediente
- Pentru clătite (aprox. 12-14 bucăți):
- 250 g făină
- 3 ouă
- 500 ml lapte
- 100 ml apă minerală
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură unt topit
- 1 linguriță esență de vanilie
- un praf de sare.
- Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200 g zmeură proaspătă sau congelată.
- Pentru decor:
- cremă de mascarpone
- zmeură proaspătă
- miez de nucă.
Mod de preparare
Prepararea clătitelor.
Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul și un praf de sare.
Adaugă treptat laptele și făina, amestecând continuu cu un tel pentru a evita cocoloașele.
Încorporează apa minerală, esența de vanilie și untul topit. Amestecă până obții un aluat fluid și omogen.
Lasă aluatul să se odihnească 15-20 de minute, apoi coace clătitele într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, până devin ușor aurii pe ambele părți.
Lasă clătitele să se răcească complet înainte de a asambla tortul.
Prepararea cremei.
Într-un bol, mixează mascarponele cu zahărul pudră și vanilia până devine cremos.
Într-un alt bol, bate smântâna pentru frișcă până obții o consistență fermă.
Încorporează frișca în mascarpone, amestecând ușor cu o spatulă. Pune deoparte 1/3 din cremă, iar peste restul adaugă zmeura. Amestecă delicat pentru a nu zdrobi fructele complet.
Asamblare tort de clătite cu cremă de mascarpone și zmeură
Așază prima clătită pe un platou și unge-o cu un strat subțire de cremă de mascarpone cu zmeură.
Continuă să alternezi straturi de clătite și cremă până termini toate ingredientele, având grijă să păstrezi puțină cremă pentru stratul superior.
Acoperă tortul cu cremă de mascarpone oprită și nivelează frumos.
Decorează tortul cu zmeură proaspătă și miez de nucă mărunțit. Pune-l la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.
Sfaturi:
Dacă vrei un plus de aromă, poți unge unele dintre straturi cu un strat subțire de dulceață de zmeură.
Pentru o variantă mai festivă, poți adăuga un strat subțire de Nutella sau ciocolată topită între clătite.
Dacă folosești zmeură congelată, scurge-o bine înainte de a o adăuga în cremă.
Acest tort de clătite cu cremă de mascarpone și zmeură este un desert delicat, aerat și delicios, perfect pentru iubitorii de clătite și fructe!
Poftă bună!
COMENTARII