BISCUITI CU PARMEZAN,SEMINTE DE MAC SI SUSAN

092

60 min

simplu

60 - 70 portii

Zilele trecute mi-era dor de ceva sarat de rontait si am preparat niste  biscuiti  cu parmezan si seminte ,grozav de buni ,cu un gust pregnant de parmezan.Se pot manca si ca atare dar sunt perfecti serviti la aperitiv,alaturi de branzeturi,mezeluri sau cu o delicioasa crema de avocado si iaurt .

Ingrediente :

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 75 g parmezan ras (pecorino sau alta branza maturata )
  • 1 ou
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 lingurita de sare
Puneti intr-un bol faina,sarea,semintele,oul,parmezanul ras , untul moale si framantati pana obineti un aluat omogen.
Infasurati-l intr-o folie de plastic si pastrati-l la frigider cel putin jumatate de ora.
Dupa aceea puneti aluatul pe planul de lucru presarat cu putina faina si intindeti cu sucitorul o foaie de aproximativ 4 mm grosime.Decupati biscuitii cu diverse forme si asezati-i in tavi acoperite cu hartie de copt.Eu am preferat forme de floare,micute,de 3 cm diametru.
Coaceti 10 -12 minute la 180 °C si serviti dupa ce s-au racit complet.Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “BISCUITI CU PARMEZAN,SEMINTE DE MAC SI SUSAN”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *