CHEESECAKE CU PRUNE SI NASHI

  Un cheesecake usor,pufos si delicios.Pentru topping am folosit prune,vedete la Provocarea lunii August ” Dulce Romanie” si nashi,fructe cu care am facut cunostinta abia anul trecut.Am aflat apoi ca fructul este originar din China, cunoscut ca si para-mar,acesta avand forma marului iar coaja si pulpa de para.
Ingrediente:
Blat:

  • 200 g biscuiti 
  • 130 g unt

Umplutura:

  • 250 g quark(sau crema de branza tip phiadelphia)
  • 250g  mascarpone
  • 2 oua
  • un pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie(home made am pus eu)

Topping:

  •  5 prune
  • 2 nashi(un mar sa o para :))
  • 2 linguri zahar brun
  • 5 linguri de apa
  • 1/2esenta de vanilie
  • 4 g gelatina(2 foi)

 Blatul se prepara foarte simplu:maruntim biscuitii la robot sau blender si-i amestecam cu untul topit.

Apoi ungem cu unt o forma cu peretii detasabili(diametrul 22 cm) si punem compozitia ,pe care o presam cu fundul unui pahar.

Pentru umputura amestecam toate ingredientele  mentionate mai sus si amestecam  pentru omogenizare.

Turnam apoi in forma unde am pus blatul si punem la cuptorul incalzit inainte cam 35-40 de minute.

Cat timp cheesecake-ul se coace pregatim toppingul.Spalam si uscam fructele,apoi le tocam cubulete.

Le punem intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri de zahar brun si 5 linguri de apa.

Fierbem 10-15minute pana ce fructele sunt moi.Stingem focul si pasam compozitia cu mixerul vertical,apoi adaugam jumatatea de esenta si gelatina hidratata inainte si topita la microunde sau baie de abur.

Turnam apoi in forma,lasam sa se raceasca complet ,portionam si putem servi.Excelent,pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

44 comentarii la “CHEESECAKE CU PRUNE SI NASHI”

  1. Si eu vreau o felie… Hai nu ma lasa fara ceva dulce linga cafea, ca astazi sint cuminte, merg la scoala pentru prima oara si sint emotionata… Pupici si-o saptamina minunata !

  2. prunele astea fac minuni …. sau tu faci minuni din prune? 🙂 ;)… vreau si eu o felie , dar nu stiu daca a mai ramas ceva ca vad ca a avut mare succes !!!
    o saptamana frumoasa!!

  3. Cu asta chiar m-ai lovit tareeeee stii ca eu sant fan cheesecake-uri…chiar daca eu nu le coc!Si mie imi plac nashi dar eu le-am mancat mereu…natur!!!
    Pupici si o saptamana placuta!!!

  4. Petronela ma bucur ca-ti place cheesecake-ul meu in varianta „al forno”,am si din cele” al frigo” daca te uiti pe bog!Pupici,o saptamana placuta si tie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare