Tarte / Cheesecake

Mini tarte din foietaj cu vanilie

Pentru momentele dulci petrecute cu familia, o rețetă de mini tarte din foietaj cu vanilie, este chiar potrivită. Se prepară ușor și destul de rapid, din ingrediente simple.

Aluatul foietaj îl putem procura din comerț, dar îl putem prepara și în casă, dacă avem timp. Merge preparat mai din timp și poate fi congelat precum cel din comerț. Dar putem opta și pentru aluatul fraged, precum la tartele clasice.

Vedeți aici și rețeta clasică pentru aluat simplu de tarte. Este o rețetă de aluat fraged, prezentată în mai multe variante. Se poate prepara cu sau fără ou, cu unt sau cu ulei, în varianta de post.

Găsiți pe blog și rețeta pentru aluat foietaj, dacă doriți să-l preparați în casă. Este rețeta aluatului franțuzesc, folosit la mult adoratele croissante. Chiar dacă aluatul franțuzesc necesită mai multe etape de preparare, rezultatul final merită tot efortul și timpul de așteptare.

Cum preparăm rețeta de mini tarte din foietaj cu vanilie

Pentru rețeta desertului de azi, apelăm la aluatul foietaj congelat. În timp ce acesta se decongelează, preparăm crema de vanilie. Aceasta necesită un timp de fierbere, dar și un timp de răcire pentru a o putea adăuga în interiorul aluatului.

Crema de vanilie o preparăm puțin mai consistentă decât în mod normal. Puteți opta și pentru o altă cremă cum ar fi crema de lămâie, important este să fie o cremă fiartă, nu preparată la rece.

Vedeți aici și o rețetă de mini tarte cu lămâie și fructe.

Dar mai găsiți și alte rețete asemănătoare pe blog, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini tarte din foietaj cu vanilie.

Mini tarte din foietaj cu vanilie în formele de copt

Gătește Mini tarte din foietaj cu vanilie

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

20

Mini tarte din foietaj cu vanilie pe platou

Ingrediente

  • Pentru crusta tartelor:
  • 800 gr aluat foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 gălbenușuri
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr făină
  • 500 ml lapte
  • un praf de sare
  • o jumătate de păstaie de vanilie
  • 100 gr unt.

 

Mod de preparare

Începem cu prepararea cremei de vanilie. Punem laptele la fiert împreună cu vanilia, într-o cratiță.

În altă cratiță amestecăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul și praful de sare, până când se dublează compoziția și se deschide la culoare. Încorporăm și făina, apoi turnăm laptele cald cu vanilia, amestecând continuu. Fierbem crema până când devine consistentă, ca o budincă. Stingem focul și încorporăm untul în cremă, apoi lăsăm crema la răcit.

În timp ce crema se răcește, se decongelează și aluatul foietaj. Apoi se secționează în cercuri având mărimea în funcție de capacitatea formelor de copt.

Înainte de a forma delicioasele mini tarte din foietaj cu vanilie, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi modelăm aluatul în interiorul formelor de copt, unse cu unt sau cu ulei. Adăugăm cremă de vanilie, răcită în interiorul aluatului și punem formele în cuptorul încălzit.

Coacem delicioasele mini tarte din foietaj cu vanilie, pentru 20-30 de minute sau până când aluatul foietaj se rumenește bine la suprafață.

După coacere, le lăsăm puțin să se tempereze în formele de copt, apoi le scoatem cu atenție și le transferăm pe platouri.

Sunt delicioase!

Spor și poftă bună!