CURRY INDIAN DE PUI CU UNT

Am  avut o perioada  (cam ciudata 😀 ) in care visam numai la mancaruri condimentate,indiene,chinezesti, arabesti…
Atunci am gatit pachetele chinezesti de primavara,harsha (painici marocane din gris) si acest curry indian de pui cu unt.
Indian butter chicken sau murgh makhani ,este o mancare indiana deosebit de aromata , picanta ,care ne-a cucerit definitiv.
Combinatia de mirodenii este grozava ,rezultatul fabulos si va recomand s-o incercati macar o data.Cu siguranta veti gasi sa comandati condimentele necesare in magazinele de mirodenii on-line.
Reteta care mi-a placut cel mai mult este cea a Alinei-Explora Cuisine (pe care o astept sa revina cu postarile ei minunate) ,de unde m-am inspirat,cu usoare modificari.

Ingrediente
Pentru marinat :

  • 1 kg pulpe de pui
  • 2 catei de usturoi zdrobiti (sau dati pe razatoarea mica)
  • 1/2 lingurita de ghimbir ras
  • 1/4 lingurita de chili pudra
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • 1/2 lingurita de garam masala
  • sare si piper
  • 2 linguri de ulei (am folosit de masline ) pentru prajit carnea
Pentru curry :

  • 70 g unt
  • 2 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de cumin praf (chimion,nu chimen )
  • 1/2 lingurita de ghimbir ras
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1 lingurita de garam masala
  • 300 g rosii din conserva (pasate )
  • 200 g smantana de gatit (sau 100 g smantana si 100 g iaurt simplu )
  • sare dupa gust
Garnitura :
  • 300 g orez basmati
  • 450 ml apa
  • un praf de sare
Pimul lucru pe care il facem este sa dezosam pulpele de pui ,sa eliminam pielea si sa le taiem felii ,nu foarte subtiri.
Le punem apoi intr-un bol,adaugam condimentele (in afara de ulei pe care il folosim la prajit ),amestecam bine si lasam carnea la marinat cateva ore.Eu le-am pregatit cu o zi inainte si carnea a avut un gust minunat.
Intr-o tigaie mare,tip wok,incingem  cele doua linguri de ulei si prajim carnea pana se rumeneste frumos ,apoi o scoatem si o pastram la cald.
In aceeasi tigaie,incalzim untul si calim ceapa tocata pana se inmoaie,adaugam usturoiul  si ghimbirul ras si mai calim un minut,doua.Apoi adaugam condimentele,dupa alte doua minute pasta de rosii,smantana  si apoi carnea.

Fierbem inca 5-7  minute la foc domol ,potrivim de sare si stingem focul.

Inainte cu 10-15 minute ca mancarea sa fie gata,preparam si garnitura.Intr-o craticioara punem orezul clatit inainte sub jet de apa,adaugam sare,apa si fierbem acoperit la foc mic in jur de 10 minute,pana ce orezul absoarbe toata apa.

Servim curry-ul pe pat de orez fiert.Delicios,pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “CURRY INDIAN DE PUI CU UNT”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *