DULCE DE LECHE

DULCE-DE-LECHE-014

In general sunt o persoana mai rezervata (sa nu zic retrasa,ca nu-i chiar asa : D ),nu-mi afisez moaca pe feisbuc la doua zile si nici nu scriu pe wall ori de cate ori merg la baie sau imi cumpar sireturi la tenisi.Dar actualizez in limita timpului disponibil pagina de fb si ,tot cand am timp mai pun retete si pe blog.Spun lucrurile astea deoarece am fost intrebata,si nu o data, de ce nu postez mai des retete.Ma bucur ca blogul este urmarit,retetele mele plac si sunt asteptate de cei ce ma urmarsc dar mai am cate o perioada sufocanta si de aceea nu reusesc sa scriu ninmic.
Luna asta e mai incarcata ca de obicei si de aceea m-am grabit sa raspund provocarii secrete,gazduita luna aceasta de Lili.Mi-a revenit blogul Mihaelei ,de unde am ales o reteta delicioasa.Duce de leche sau dulceata de lapte  este un desert foarte popular in S-ul Americii,fiind preparat din lapte si zahar,fierte la foc mic pana capata consistenta si arata ca un caramel.
Se poate prepara si din lapte condensat,direct in cutie,gaurita si fiarta la foc mic,2-3 ore.
Aceasta este varianta cea mai simpla si cu ingrediente la indemana oricui,e suficienta doar un pic mai multa rabdare.

Ingrediente:

  • 1 l lapte UHT ,cu 3.5 % grasime
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • un praf de sare
  • 250-300 g zahar
Punem toate ingredientele intr-un vas cu fund dublu (eu am folosit o tigaie adanca tip wok) si-l asezam pe foc.Supraveghem atent laptele pana da in fiert si apoi micsoram flacara la minim.
Fierbem aproximativ doua ore,amestecand din cand in cand.Dupa o ora deja isi scimba culoarea,capatand si un pic de consistenta.
Dupa inca o ora de fiert este gata.Chiar daca vi se pare mai lichid,nu va ingrijorati,se va mai ingrosa si dupa racire.
Daca il fierbem mai mult timp,dupa racire obtinem delicioase caramele de lapte.
Din cantitatile date am obtinut cam 450 g dulce de leche.Este absolut grozav si poate fi folosit la creme si glazuri pentru prajituri ,torturi,ca topping pentru inghetata,clatite…
Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “DULCE DE LECHE”

  1. Buna ziua.
    In diferite tarile de America latina este o traditie ca invatan de la bunici. Eu fac multe ore dulce de leche pentru familia mea aici in Romania y am testat cu diferite calitate de lapte si zahar. Cu anumite marca de zahar se face amara (coronita si margaritar), si mai bine se face cu lapte de la gospodarie.
    ¡Atentie! Nu faceti metodo de fierbere la cutie de conserva de lapte condensat, este un atentat impotriva sanatate.
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *