GOGOSI LA CUPTOR

De mult timp vroiam sa incerc o reteta de gogosi la cuptor si iata ca Provocarea secreta,a carei gazda este Diana,mi-a dat ocazia ,prin blogul care mi-a revenit aceasta luna-Doi si un”sfert” la masa.
Sunt multumita de rezultat,au iesit niste gogosi pufoase si delicioase pe care le-am glazurat cu ciocolata si va recomand cu incredere sa le incercati,sunt minunate!

Ingrediente :

  • 600 g faina (plus pentru intins)
  • 35 g drojdie
  • 2 oua
  • 360 ml lapte
  • 75 g unt
  • 4 linguri de zahar (90 g )
  • o lingurita extract /esenta de vanilie
  • un vf de lingurita de sare
Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 5 linguri de lapte(3+2)
  • bombonele colorate
Am topit untul si zaharul in lapte ,apoi am turnat compozitia intr-un bol mare.Cand s-a mai racorit am pus drojdia si am lasat-o sa creasca 10 minute.Am adaugat ouale batute cu un praf de sare si esenta de vanilie,apoi am incoroprat faina cernuta,amestecand continuu cu un tel.
Am obtinut un aluat moale pe care l-am lasat sa creasca intr-un loc caldut,ferit de curenti de aer,pana si-a dublat volumul.

 

Am pus faina pe blatul de lucru si am rasturnat  aluatul.L-am mai framantat un pic cu putina faina si apoi  am intins o foaie cu grosimea de 1,5 cm.

 

Am decupat gogosile cu o cana iar cu un dop de plastic am facut si o gaura in mijloc.

 

Le-am asezat  in tavi tapetate cu hartie si am mai asteptat inca vreo 25 de minute sa creasca .

 

Am copt 25 de minute la 170 °C.
Le-am asezat pe un gratar si le-am pensulat cu ciocolata amaruie topita impreuna cu 3 linguri de lapte,apoi am decorat cu ciocolata alba(topita cu 2 linguri de lapte) si bombonele colorate de zahar.Minunate,pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

24 comentarii la “GOGOSI LA CUPTOR”

  1. Imi place teribil varianta ta de gogosi in cuptor. N-am mai facut de multa vreme pentru ca nu-mi place sa vad baia de ulei. Dar asa, sigur o sa le mai prepar. Iti doresc o primavara minunata!

  2. Draga mea, am incercat si eu sa fac aceste gogosele saptamana trecuta. Aluatul a iesit super, pufos si gustos, dar prea departe de gustul de gogosi, dupa parerea mea. Poate mai degraba de pretzels (si in loc de ciocolata, ceva branza) 🙂 In orice caz, reteta de aluat este foarte buna.
    Numai bine si succes la bucatareala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *