GOGOSI LA CUPTOR

De mult timp vroiam sa incerc o reteta de gogosi la cuptor si iata ca Provocarea secreta,a carei gazda este Diana,mi-a dat ocazia ,prin blogul care mi-a revenit aceasta luna-Doi si un”sfert” la masa.
Sunt multumita de rezultat,au iesit niste gogosi pufoase si delicioase pe care le-am glazurat cu ciocolata si va recomand cu incredere sa le incercati,sunt minunate!

Ingrediente :

  • 600 g faina (plus pentru intins)
  • 35 g drojdie
  • 2 oua
  • 360 ml lapte
  • 75 g unt
  • 4 linguri de zahar (90 g )
  • o lingurita extract /esenta de vanilie
  • un vf de lingurita de sare
Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata alba
  • 5 linguri de lapte(3+2)
  • bombonele colorate
Am topit untul si zaharul in lapte ,apoi am turnat compozitia intr-un bol mare.Cand s-a mai racorit am pus drojdia si am lasat-o sa creasca 10 minute.Am adaugat ouale batute cu un praf de sare si esenta de vanilie,apoi am incoroprat faina cernuta,amestecand continuu cu un tel.
Am obtinut un aluat moale pe care l-am lasat sa creasca intr-un loc caldut,ferit de curenti de aer,pana si-a dublat volumul.

 

Am pus faina pe blatul de lucru si am rasturnat  aluatul.L-am mai framantat un pic cu putina faina si apoi  am intins o foaie cu grosimea de 1,5 cm.

 

Am decupat gogosile cu o cana iar cu un dop de plastic am facut si o gaura in mijloc.

 

Le-am asezat  in tavi tapetate cu hartie si am mai asteptat inca vreo 25 de minute sa creasca .

 

Am copt 25 de minute la 170 °C.
Le-am asezat pe un gratar si le-am pensulat cu ciocolata amaruie topita impreuna cu 3 linguri de lapte,apoi am decorat cu ciocolata alba(topita cu 2 linguri de lapte) si bombonele colorate de zahar.Minunate,pofta buna!

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

24 comentarii la “GOGOSI LA CUPTOR”

  1. Imi place teribil varianta ta de gogosi in cuptor. N-am mai facut de multa vreme pentru ca nu-mi place sa vad baia de ulei. Dar asa, sigur o sa le mai prepar. Iti doresc o primavara minunata!

  2. Draga mea, am incercat si eu sa fac aceste gogosele saptamana trecuta. Aluatul a iesit super, pufos si gustos, dar prea departe de gustul de gogosi, dupa parerea mea. Poate mai degraba de pretzels (si in loc de ciocolata, ceva branza) 🙂 In orice caz, reteta de aluat este foarte buna.
    Numai bine si succes la bucatareala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *