JUMARI DE PORC

Peste putin timp marea majoritatea dintre noi vom pregati multe bunatati dupa taierea porcului ,printre care si jumari de porc .Desi nu mai suntem acasa ,nu am renuntat la aceste traditii ,pregatim  carnati de porc ,jumari de porc,punem varza la murat si ne place sa  mirosa in casa a cozonaci .

Am cumparat o bucata frumoasa de slanina cu ceva carnita si am transformat-o in jumari crocante si delicioase.

 

Ingrediente

  • 2,5 kg slanina
  • 250 ml apa (o cana )
  • 1 lingurita cu varf de sare

 

Mod de preparare jumari de porc 

Slanina de porc am sters-o cu servetele de bucatarie ,am taiat-o cuburi  cam de 2-3  cm ,nu prea mari pentru ca le-am vrut crocante si o cantitate de untura ceva mai mare.Am lasat si soriciul ,cand le pun in mancare se umfla si este tare delicios.

jumari de porc

 

Le-am pus intr-o oala de inox ( era bun un ceaun mai mare ),am adaugat apa si sarea si am pus vasul la foc mic.

jumari de porc

Am amestecat des pana apa a inceput sa fiarba si a inceput sa se lase grasime .Apoi mai rar,oricum apa se va evapora si se va lasa din ce in ce mai mult untura .

Cand au fost gata,rumene si crocante ,le-am scos intr-un bol de ceramica ,presandu-le usor sa se scurga cat mai multa untura din ele .

Untura am strecurat-o de doua ori si am pus-o intr-un borcan mare.

jumari de porc

 

Am presarat putina sare peste ele si,dupa ce s-au racit complet le-am mutat intr-o cutie de sticla si le-am pus la frigider nu inainte de-a manca cateva cu paine proaspata si ceapa rosie .Pofta buna !

jumari de porc

jumari de porc

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “JUMARI DE PORC”

  1. Arata grozav. Imi amintesc de bunica, care pregatea asa ceva, dar si carne de porc prajita, pusa la borcan cu untura deasupra, pentru iarna. Totul era nemaipomenit de gustos si nemaintalnit de mine de atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *