LEGUME CU LINTE LA TIGAIE

35 min

simplu

2 portii

 

Legume cu linte la tigaie, un fel de salata calda, gustoasa si hranitoare,perfecta in perioadele reci.Pentru un pranz satios sau o cina rapida poate fi o optiune sanatoasa,delicioasa si usor de pregatit .

 

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de masline
  • o ceapa
  • 1 morcov mare ( sau 2 mici)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 dovlecel potrivit
  • sare si piper dupa gust
  • 1 varf de lingurita de usturoi praf
  • cimbru proaspat
  • 250-300 g linte fiarta

Mod de preparare legume cu linte la tigaie

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul,adaugam ceapa si un praf de sare.O calim doua minutele la foc mic pana incepe sa se inmoaie.Adaugam morcovul feliat si gatim inca vreo doua minute apoi punem ardeii tocati mare,dovlecelul felii,sare,piper,usturoiul praf si cimbrul maruntit.

Acoperim cu un capac si gatim la foc mediu 5-7 minute pana cand legumele se inmoaie usor dar raman inca crocante.Scuturam din cand in cand tigaia sau amestecam delicat sa nu zdrobim legumele.

Spre final adaugam lintea fiarta si mai lasam doua trei minute sa se imprieteneasca aromele 🙂 .

legume-cu-linte-la-tigaie

Mancam legumele calde ca atare sau poate fi si o garnitura perfecta pentru un piept de pui picant la gratar,de exemplu 🙂 .Pofta buna!

legume-cu-linte-la-tigaie

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *