MACARONS

90 min

mediu

20 portii

Nu este prima data cand fac macarons si nici nu mi-a fost teama sa incerc ,eventual ma alegeam cu niste fursecuri de migdale,crapate sau nu , fara celebrul piciorus dar cat de cat comestibile.N-aveam nimic de pierdut daca nu-mi ieseau si ,probabil ma ambitionam mai tare sa-i fac din nou pana voi avea rezultatul dorit.Auzisem si citisem atatea mituri despre aceste dulciuri incat devenisem nerabdatoare sa vad cum arata un macaron facut de mine.

Ingrediente

  • (pentru 40 de bucati de 3,5 -4 cm diametru )
  • Macarons
  • 100g albus de ou (3 albusuri )
  • 25 g zahar tos
  • 200 g zahar pudra (de cumparat ,nu facut in casa )
  • 110 g faina de migdale
  • 2-3 picaturi de colorant gel
  • Crema 
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 70 g ciocolata alba
  • o lingurita extract sau esenta de vanilie

 

 

Pentru reusita macarons-ilor eu sunt atenta la cateva lucruri .
Reteta de fata este foarte simpla ,este cea de aici,se prepara cu bezea frantuzeasca si macarons-ii mi-au reusit din prima incercare.
Se mai pot prepara si cu bezea italiana dar , pentru aceasta este absolut necesar un termometru pentru zahar.
*Invechirea albusurilor (tinute doua zile in frigider pentru a mai pierde din apa ) ,nu este absolut necesara,doar ca macarons-ii se vor usca mult mai greu .
*Zaharul pudra si fainade migdale se cern printr-o sita ,astfel incat suprafata dulciurilor sa iasa fina,fara bucatele de migdale sau cristale de zahar.
*Amestecarea compozitiei ( macaronage-ul ) trebuie facut astfel incat ,la final sa curga ca o panglica si sa se incorporeze in aluat relativ repede.
*Si ,in sfarsit ,macaronsii trebuiesc lasati sa se usuce inainte de a-i coace.Cand se atinge suprafata cu degetul,compozitia nu trebuie sa se lipeasca .
Dupa cuptorul meu,temperatura de 140 °C este ideala,ii las 5-6 minute pana se formeaza piciorusul la 140 °C iar dupa reduc la 120°C si continui inca 7 minute .
Filmuletul de aici va va ajuta sa intelegeti mai bine despre ce este vorba si va rog sa-l urmariti cu atentie.
Mod de preparare macarons :

Intr-un bol curat si degresat mixam albusurile cu cele 25 de grame de zahar pana ce obtinem o bezea lucioasa care isi pastreaza forma,adaugand intre timp si colorantul daca alegem sa-l folosim.

Apoi adaugam faina de migdale si zaharul pudra si amestecam pana omogenizam compozitia.Cum am spus si mai sus ,trebuie sa curga de pe spatula sau lingura ca o panglica si sa se incorporeze dupa cateva secunde in aluat.
Atentie sa nu amestecati excesiv ,compozitia va deveni prea lichida si nu e bine.

Transferam aluatul intr-un sac à poche cu dui rotund.

Acoperim cu hartie de copt doua tavi si formam discuri de aprox 3-3,5 cm (ele se vor mai intinde un pic ) si le lasam sa se usuce la suprafata.La mine ,la temperatura de 25 °C ,a durat 40 de minute.
Dupa cum se vede in poza ,au ramas moturi ceea ce inseamna ca mai mergea amestecat de o data,cel mult doua ori.

Incingem cuptorul la 140 °C .
Daca faceti  pentru prima data si nu sunteti sigure/i de temperatura cuptorului vostru ,coaceti intai un singur macarons si vedeti cum se comporta.
Coaceti-i la 140 °C primele 5-6 minute,pana se formeaza piciorusul ,apoi reduceti la 120 ° C,pana se coc definitiv.
Dupa ce le scoateti din cuptor ,trageti hartia de pe tava si lasati-le sa se raceasca bine inainte de a le lua de pe hartie.

Crema se prepara extrem de simplu .Topiti ciocolata alba si amestecati in ea pana se mai raceste ca sa poata fi adaugata in frisca.
Mixati frisca cu vanilia pana incepe sa prinda consistenta ,apoi incorporati ciocolata topita si racita.
Umpleti dulciurile cu aceasta crema,ajutandu-va de acelasi sac à poche  si pastrati-le la rece.Pofta buna !

*
1798832_10201699805924599_1773459023_n

Comentează folosind contul de Facebook

15 comentarii la “MACARONS”

      1. Adevarul ca m-am gandit si eu la asta si probabil asa voi face. Mersi mult. Si ma bucur tare ca ti-am gasit site-ul. E plin de retete pe gustul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *