PRAJITURA CU MOUSSE DE CAPSUNI SI CIOCOLATA

Prajitura cu mousse de capsune si ciocolata este in topul preferintelor mele . Are tot ceea ce vreau de la o prajitura cu capsune , este delicata,racoritoare ,are un gust minunat si un aspect foarte frumos.

Nu este greu de facut,important este sa urmati cu atentie cativa pasi simpli si veti obtine un desert care va satisface si cele mai pretentioase gusturi.Va invit s-o incercati pentru ca au inceput sa apara capsunele dar mai ales pentru ca este absolut grozava.

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 160 g faina
  • un praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri cacao
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 2 linguri de zahar (poate fi si brun )
  • o lingura extract sau esenta de vanilie
  • Mousse de capsune
  • 500 g capsune
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 6-7 linguri de zahar pudra
  • 10 g (5 folii ) gelatina
  • Glazura
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte

Mod de preparare prajitura cu mousse de capsune si ciocolata

Prima data preparam blatul.Separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare pana incep sa capete consistenta,apoi treptat,adaugam zaharul,mixand continuu.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si ,cand albusurile au devenit o bezea tare,le adaugam ,mixand usor.La final incorporam faina cernuta impreuna cu cacaoa .

prajitura cu mousse de capsune si ciocolata 001 1

Acoperim cu hartie de copt o tava de 25×35 cm (sau o ungem cu unt si presaram faina ) si turnam compozitia obtinuta.Ca sa nu se umfle in mijloc in timpul coacerii ,incercati sa nivelati cat mai bine cu o lingura sau spatula de silicon,din mijloc spre margini.

Coacem blatul 35-40 de minute la 180 °C.Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea .

prajitura cu mousse de capsune si ciocolata 008-2

Cat timp se raceste blatul preparam siropul amestecand apa cu zaharul si vanilia pana ce se topesc granulele de zahar.

Cand blatul este complet rece,intepati-l cu o scobitoare din loc in loc si siropati-l.

prajitura cu mousse de capsune si ciocolata 014

 

Mousse-ul de capsune se prepara astfel.In primul rand punem gelatina la hidratat in apa rece (daca folositi gelatina granule ,urmati instructiunile dupa pachet ) .Capsunele spalate si scurse bine de apa se mixeaza intr-un blender sau robot impreuna cu zaharul pudra.

Smantana duce pentru frisca o batem cu un mixer de mana pana devine ferma.

Scurgem bine gelatina si o punem o topim la foc mic impreuna cu 6-7 linguri din piureul de capsune(atentie mare sa nu fiarba ).Apoi,dupa ce s-a racit o incorporam la restul de piure si apoi inglobam si frisca batuta.

prajitura cu mousse de capsune si ciocolata 016

Turnam mousse-ul peste blat si punem tava la rece cam o ora pana cand mousse-ul se intareste.

prajitura cu mousse de capsune si ciocolata 019-3

 

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu laptele si untul la foc mic ,apoi o lasam sa se racoreasca inainte de a o intinde peste mousse.

prajitura cu mousse de capsune si ciocolata 024

 

Punem din nou la frigider pana se intareste si glazura.

prajitura cu mousse de capsune si ciocolata 025

 

De preferat este sa stea peste noapte la rece dar se poate taia si dupa cateva ore.

Dupa cum spuneam prajitura cu mousse de capsune si ciocolata este un deliciu  si merita incercata.Se poate prepara si cu piersici,caise,mango,afine sau ce fructe va este pe plac.Pofta buna !

prajitura cu mousse de capsune si ciocolata 035

 

prajitura cu mousse de capsune si ciocolata 037

 

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “PRAJITURA CU MOUSSE DE CAPSUNI SI CIOCOLATA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *