PULPA DE CURCAN LA WOK

 

Pentru un pranz rapid sau o cina usoara si sanatoasa va propun o reteta simpla si extrem de gustoasa,pulpa de curcan la wok.Marinarea carnii face ca preparatul sa fie de nerefuzat,aromat si suculent.

Am folosit tigaia wok Regis Stone care are un invelis antiderent cu efect de piatra incinsa si carnea s-a gatit uniform. Nu s-a lipt deloc datorita bazei din otel inoxidabil care asigura distribuirea uniforma a caldurii pe toata suprafata tigaii si am obtinut un preparat savuros si sanatos.

 

Ingrediente

  • 350-400 g pulpa de curcan
  • 2 linguri de ulei de arahide (sau floarea soarelui )
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita rasa de oregano uscat
  • 1 lingurita rasa de usturoi praf (sau 1 catel mic,pisat)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • seminte de susan alb pentru decor

Mod de preparare pulpa de curcan la wok

In primul rand taiem pulpa de curcan in fasiute si o punem intr-un bol.Apoi adaugam ingredientele enumerate mai sus si amestecam pentru a le distribui cat mai bine.Lasam pulpa de curcan in marinada,la rece pentru cel putin o ora.

piept-de-curcan-la-wok

Apoi incingem bine wok-ul si punem pulpa de curcan.Nu este nevoie de ulei,este de ajuns cel din marinada si-n plus,wokul distribuie caldura perfect si carnea se va gati perfect.

pulpa de curcan la wok

Gatim timp de 5-7 minute,la foc iute,amestecand constant,pana cand pulpa de curcan se rumeneste frumos.

pulpa de curcan la wok

Puteti manca pulpa de curcan la wok presarata cu seminte de susan  alb, alaturi de o garnitura de legume fierte la abur.Eu am ales broccoli,ne lace foarte mult si sunt in plin sezon.Sau legume la tigaie si orez fiert,ori putei pune carnea intr-o lipie integrala alaturi de salata verde,ceapa rosie si un sos de iaurt.

Orice varianta ati alege,va asigur ca veti avea o masa delicioasa si sanatoasa.Pofta buna !

piept-de-curcan-la-wok

pulpa de curcan la wok

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *