RISOTTO CU ANGHINARE

risotto-019

Fiindca e inca timpul anghinarelor va propun o reteta simpla si usor de preparat,ca doar vine weekend-ul si nu stiu cat timp/chef aveti de stat in fata aragazului.
Este delicios servit simplu ,alaturi de o salata verde sau de legume dar si alaturi de o bucata de carne la gratar.

Ingrediente:

  • 4 anghinare
  • 2 linguri de ulei extravirgin de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper proaspat macinate
  • 120 ml apa
  • 300 g orez pentru risotto
  • 1 ceapa mica(sau o salota)
  • 3 linguri de ulei e.v. de masline
  • 50 ml vin alb sec
  • 1litru supa de legume
  • parmezan ras pentru servit
Intai pregatim anghinarele.Pentru a le curata corect urmariti acest video.
Intr-o tigaie maricica punem cele 2 linguri de ulei de masline,adaugam usturoiul taiat felii si anghinarele .Adaugam apa,sare si pier,acoperim si fierbem la foc mediu pana se evapora tot lichidul.
Sunt gata cand sunt moi dar inca crocante.Le lasam deoparte si ne ocupam de risotto.
Prima data incalzim supa de legume,apoi,in alta craticioara punem 3 linguri de ulei si salota tocata fin.Calim un minut-doua,adaugam orezul si mai calim inca vreo doua minute pana ce orezul devine transparent.Stingem cu vinul alb si din acest moment adaugam cate un polonic din supa (fierbinte) pana ce o terminam iar orezuleste gata.Nu punem urmatorul polonic de supa daca cel dinainte nu s-a absorbit complet.
La sfarsit amestecam risotto-ul cu anghinarele si sevim cald cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “RISOTTO CU ANGHINARE”

  1. Arata foarte bine mancarica asta. Habar n-am ce gust are anghinarea, dar cred ca e vremea sa aflam. Am vazut prin supermarketuri. Acum ca am reteta, nu ma opreste nimic sa gust. Pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare