RULOURI DIN CARNE DE PORC CU CIUPERCI IN SOS DE VIN ALB

last-mix-045

   Pentru ca e inca week-end si ,cu siguranta  nu vreti sa stati jumatate de zi pe langa aragaz ,va propun o reteta care se face destul de repede si este mai mult decat delicioasa.Daca nu agreeati carnea de porc ,o puteti inlocui cu vita,pulpa de curcan sau piept de pui iar si in locul ciupercilor (in caz ca nu sunteti amatori ) folositi carne tocata,ca in reteta de aici.

Ingrediente
rulouri :

  • 400 g cotlet de porc (8 felii )
  • 360 g ciuperci din conserva (sau  500 g proaspete )
  • 3-4 linguri de ulei extravirgin de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 1lingura de pesmet
  • sare,piper
sos de vin :
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml apa (sau supa de legume )
  • 1 lingurita de amidon
  • sare,piper
  • 2 linguri patrunjel tocat pentru decor 
Feliile de carne le batem usor cu ciocanelul de snitele ,le saram si piperam usor pe ambele parti.
Intr-un bol punem ciupercile maruntite intr-un blender sau robot,nu foarte marunt,pesmetul,patrunjelul,usturoiul tocat fin,sare si piper dupa gust ( tineti conta ca si carnea a fost sarata si piperata inainte ).
Distribuiti umplutura peste cele 8 bucati de carne,rulati si prindeti capatul cu o scobitoare.Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si prajim rulourile pe toate partile pana se rumenesc frumos.Stingem cu vinul alb (caldut ),adaugam supa (apa) calduta,sare si piper.Acperim cu un capac si fierbem 10-15  minute,la foc mediu pana ce rulourile sunt aproape gatite.Adaugam si amidonul dizolvat in cateva linuri de apa si continuam fierberea pana ce sosul capata consistenta.Cand este gata presaram patrunjel tocat.

Servim rulourile calde.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “RULOURI DIN CARNE DE PORC CU CIUPERCI IN SOS DE VIN ALB”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare