SALATA DE BOEUF

salata-2B015

60 min

simplu

6-8 portii

Nu exista Craciun sau Revelion fara salata de boeuf .O fac pentru ca imi place foarte mult si imi aduce aminte de sarbatorile si atmosfera calda de acasa.Folosesc maioneza clasica facuta de mine pentru ca salata va fi mult mai gustoasa si savuroasa.

 

Ingrediente :

  • 350 g – 400 g carne de vita
  • 4 cartofi medii (de preferat rosii )
  • 4 morcovi
  • o radacina mare de telina ( si radacina de pastarnac si patrunjel daca aveti )
  • 5-6 linguri de mazare fiarta
  • 5 castraveti in otet
  • 2-3 gogosari in otet
  • sare
  • 550 g maioneza clasica (dupa reteta de aici )
Punem la fiert carnea spalata si taiata cubulete,spumam cand este nevoie ,iar dupa jumatate de ora adaugam si legumele curatate de coaja si spalate ,o jumatate de lingurita de sare si fierbem pana cand sunt moi dar inca ferme.
Scoatem legumele si carnea intr-o sita si ,dupa ce s-au racit le tocam cubulete.
Intre timp tocam castravetii si gogosarii si ii lasam sa se scurga intr-o sita.
Amestecam intr-un vas mai mare ingredientele cu sare dupa gust.Adaugam trei sferturi din  maioneza si omogenizam.Restul o vom folosi la decor.
Asezam toata salata pe un platou intr-un cerc detasabil sau in portii individuale si ornam cu maioneza ramasa ,albusurile ramase de la maioneza,date pe razatoarea mica,gogosari,castraveti,masline,la alegere.
Pastrati salata in frigider maxim trei zile.Pofta buna !
salata-2B0021

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “SALATA DE BOEUF”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare