SOS CARAMEL

40 min

simplu

1 portii

Acum cateva zile am facut iar sos caramel . Imi place sa-l am la indemana in frigider pentru a-l combina cu diverse dulciuri .Il ador pe clatite , inghetata ,fel de fel de tarte sau alte prajiturele .
De-a lungul timpului am incercat diverse variante dar asta mi-a placut cel mai mult ,e reteta de caramel perfecta pentru gustul meu .

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 300 ml smantana pentru frisca (nu frisca lichida vegetala )
  • o lingurita rasa de sare de mare (optional )

 

Mod de preparare sos caramel
 
Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul la foc mic-mediu pana capata o culoare rosiatica (atentie sa nu-l ardeti ).
Adaugati apoi untul si amestecati cu un tel ,apoi turnati cu atentie si smantana pentru frisca.
Din acest moment fierbeti cam 5-10 minute ,depinde de consistenta pe care o doriti.Eu il las maxim 5 minute pentru ca imi place ca sa fie sosul mai fluid .Oricum se va mai ingrosa dupa racire datorita untului din compozitie .
Lasam sosul sa se raceasca complet si-l turnam intr-un borcan pe care il pastram la frigider .
Pentru un sos caramel usor sarat adaugati o lingurita rasa de sare de mare (fleur de sel ) sau alta sare mai grunjoasa pe care o adaugati dupa ce puneti untul si smantana pentru frisca.
055
sos caramel.jpg1

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

17 comentarii la “SOS CARAMEL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *