SOS CARAMEL

sos caramel

40 min

simplu

1 portii

Acum cateva zile am facut iar sos caramel . Imi place sa-l am la indemana in frigider pentru a-l combina cu diverse dulciuri .Il ador pe clatite , inghetata ,fel de fel de tarte sau alte prajiturele .
De-a lungul timpului am incercat diverse variante dar asta mi-a placut cel mai mult ,e reteta de caramel perfecta pentru gustul meu .

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 300 ml smantana pentru frisca (nu frisca lichida vegetala )
  • o lingurita rasa de sare de mare (optional )

 

Mod de preparare sos caramel
 
Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul la foc mic-mediu pana capata o culoare rosiatica (atentie sa nu-l ardeti ).
Adaugati apoi untul si amestecati cu un tel ,apoi turnati cu atentie si smantana pentru frisca.
Din acest moment fierbeti cam 5-10 minute ,depinde de consistenta pe care o doriti.Eu il las maxim 5 minute pentru ca imi place ca sa fie sosul mai fluid .Oricum se va mai ingrosa dupa racire datorita untului din compozitie .
Lasam sosul sa se raceasca complet si-l turnam intr-un borcan pe care il pastram la frigider .
Pentru un sos caramel usor sarat adaugati o lingurita rasa de sare de mare (fleur de sel ) sau alta sare mai grunjoasa pe care o adaugati dupa ce puneti untul si smantana pentru frisca.
055
sos caramel.jpg1

 

Comentează folosind contul de Facebook

17 comentarii la “SOS CARAMEL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *