TORT TRIO DE CIOCOLATA

 

Nici nu puteam sarabatori ziua de maine fara un tort delicios.Si nu unul oarecare,un tort trio de ciocolata pentru Andreea,mare amatoare de ciocolata.Nu stiu daca ciocolatosii pot rezista in fata unui astfel de tort cu trei feluri de mousse de ciocolata si un blat umed,extrem de bun cu cafea si cacao.

Este un desert perfect pentru o masa festiva,se prepara usor si satisface si cele mai pretentioase papile :).

 

Ingrediente

  • Blat (22 cm )
  • 125 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • un ou
  • 60 ml ulei
  • 60 ml cafea tare
  • 120 ml iaurt simplu
  • Mousse de ciocolata amaruie
  • 200 g ciocolata amaruie (peste 50 g% cacao)
  • 50 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina foi (sau 6 g gelatina granule)
  • Mousse de ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina foi (sau 6 g gelatina granule)
  • Mousse de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 50 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 5 g gelatina foi (sau 6 g gelatina granule)

Prima data preparam blatul pentru ca va trebui sa se raceasca foarte bine.Il puteti face si cu o zi inainte si il pastrati la frigider,infasurat intr-o punga sau folie alimentara.

Se face extrem de simplu,trebuie doar sa amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina,cacao,zahar,sare,praf de copt si bicarbonat) iar intr-un altul cele lichide (oul,uleiul,iaurtul si cafeaua ).

Apoi le unim si amestecam doar pana cand se omogenizeaza compozitia,nu mai mult.

tort trio de ciocolata

Acoperim o forma de tort ( de 22 cm ) cu peretii detasabili cu hatie de copt,turnam aluatul si coacem 30-35 de minute la 170°C.

*Este foarte important sa nu coaceti excesiv blatul,stati cu ochii pe el si faceti testul cu scobitoarea.Daca ,pe scobitoare mai raman 2 -3 frimituri este ok,blatul are consistenta care trebuie.

Il scoatem pe un gratar si-l lasam sa se raceasca.

tort trio de ciocolata

Intre timp putem prepara primul mousse,cel de ciocolata amaruie.

Intai punem gelatina la hidratat.Eu am folosit foi si le-am hidratat intr-un bol plin cu apa.Daca folositi granule,puneti peste ea doar 30-40 ml de apa.

tort trio de ciocolata

Apoi mixam smantana pentru frisca.

tort-trio-de-ciocolata

Pentru fetele care locuiesc in Italia,smantana asta e foarte buna.

tort trio de ciocolata

Apoi punem laptele si ciocolata amaruie rupta bucatele (am folosit ciocolata cu 74% cacao) intr-un bol si-o topim la baie de abur.Cand e gata,adaugam peste ea gelatina si amestecam pana se omogenizeaza.

O lasam sa ajunga la temperatura camerei,apoi incorporam delicat frisca.

tort-trio-de-ciocolata-jpg1

Trebuie sa obtinem o compozitie fina,aerata.

tort trio de ciocolata

Asezam blatul cu fundul in sus in forma in care l-am copt si punem peste el mousse-ul de ciocolata amaruie.Nivelam cat putem de bine si punem tava la congelator  15-20 de minute sa se inchege macar suprafata sa putem continua cu celelalte mousse-uri.

tort-trio-de-ciocolata-jpg2

Intre timp facem si mousse-ul de ciocolata cu lapte exact in acelasi mod ,apoi il intindem peste cel de ciocolata amaruie.

In fine si ultimul mousse,cel de ciocolata alba,preparat la fel ca primele doua.

*Este important ca mousse-ul precedent sa fie intarit ca sa nu se amestece straturile.

Lasati-l la rece 2-3 ore si apoi scoateti-l din forma,asezati-l pe un platou si decorati-l dupa imaginatie cu cateva forme de ciocolata.

*Pentru  a-l scoate perfect din forma ,incalziti marginile formei de tort cu o torta de bucatarie.Am mai auzit ca unele fete fac asta cu un foehn 🙂 .

*Pentru a obtine felii perfecte,taiati tortul cu un cutit cu lama subtire ,incalzita in apa calda.Pofta buna !

tort trio de ciocolata

tort-trio-de-ciocolata-jpg12

tort trio de ciocolata

 

 

Alte torturi cu ciocolata >>>

TORT CU CIOCOLATA SI ZMEURA

tort-de-ciocolata-si-rom-585x368

TORT DE CIOCOLATA SI MASCARPONE

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “TORT TRIO DE CIOCOLATA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *