Gătește Salată de varză în straturi cu țelină și morcov
Timp de preparare
40 min
Ingrediente
- 1 varză albă
- 1 varză roșie
- 1 rădăcină de țelină
- 1 morcov
- 1 legătură de mărar
- zeama de la 1 lămâie
- sare și piper
- 2 linguri oțet de mere cu miere
- 2 linguri suc de mere, natural
- 1 lingură ulei
Mod de preparare
Tocăm varza albă fideluță și o frecăm cu puțină sare și piper. O lăsăm la odihnit 10 minute până se formează suc, apoi scurgem varza și păstrăm sucul.
Tocăm mărarul și îl amestecăm cu varza.
Sucul de la varză îl amestecăm cu o lingură de ulei și zeamă de lămâie, după gust. Amestecăm varza cu acest dressing și o lăsăm din nou la odihnit până pregătim restul ingredientelor.
Tocăm varza roșie fideluță și o frecăm cu puțină sare și piper. O lăsăm așa la odihnit tot 10 minute, apoi o scurgem, iar sucul îl amestecăm cu oțet de mere cu miere, după gust. La fel ca anterior, amestecăm varza roșie cu acest dressing și o lăsăm la odihnit.
Curățăm țelina și morcovul și le dăm pe răzătoarea mare. Presărăm puțină sare, fără piper de data aceasta, apoi adăugăm sucul de mere. Lăsăm și salata de țelină cu morcov la odihnit câteva minute, apoi trecem la asamblat salată de varză în straturi cu țelină și morcov, la borcane.
Recomandat este să așezăm salata de varză roșie la baza borcanelor, apoi celelalte straturi de salată, pentru a nu le influența culoarea.
Este delicioasă, este fresh, iar gusturile se combină armonios!
Să vă fie de folos!
Pentru a vedea și rețeta în imagini, accesați galeria foto de mai sus!
COMENTARII