Gătește Pâine de casă cu cartofi în aluat
Timp de preparare
50 min
Nivel
mediu
Porții
1
Ingrediente
- 500 gr făină tip 650
- 250 gr cartofi fierți
- 250 ml apă
- 1 linguriță de sare
- 1/4 linguriță de zahăr
- 50 ml ulei
- 7 gr drojdie uscată
Mod de preparare
Începem prin a curăța cartofii, a-i spăla și a-i tăia în cuburi. Îi punem la fiert în apă rece cu sare.
Fierbem cartofii ca pentru piure, îi scurgem bine, păstrând 250 ml din apa în care au fiert. Apoi îi pasăm și adăugăm din apa fierbinte să obținem un piure mai moale. Lăsăm piureul să se tempereze, atât cât să suporte degetul temperatura.
Punem la mijlocul piureului temperat drojdia cu zahărul și le amestecăm cu puțin piure cald. Lăsăm drojdia să se activeze până se formează bule de aer deasupra.
Începem să adăugăm făină, treptat, alternativ cu uleiul și frământăm un aluat ușor ferm. Acoperim aluatul cu un ștergar de bucătărie curat și îl lăsăm la dospit aproximativ 40-50 de minute.
Tapetăm o tavă de copt cu puțin ulei și punem aluatul in ea. Noi am folosit o formă de guguluf, recent achiziționată, ocazie cu care am testat-o.
Mai lăsăm aluatul la crescut și în forma de copt, aproximativ 20-30 de minute. timp în care încălzim cuptorul la 180 de grade. Coacem minunata pâine cu cartofi în aluat pentru 40 de minute la 180 de grade, sau până se rumenește bine la suprafață.
O lăsăm să se tempereze bine înainte de a o felia. Textura aluatului cu cartofi este ușor umedă, iar gustul pâinii este foarte bun.
Să vă fie de folos!
COMENTARII