Gătește Ruladă din carne cu ouă fierte în felii de bacon
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 500 gr carne tocată( porc + vită)
- sare și piper, după gust
- cimbru și busuioc
- boia de ardei, afumată
- 2 ouă crude
- 4 ouă fierte
- 8-10 păstăi de fasole verde, lungi
- 4 morcovi
- 300 gr bacon afumat, feliat subțire
- ulei pentru uns forma de copt.
Mod de preparare
Mai întâi amestecăm carnea tocată cu o linguriță de sare, una de cimbru uscat, una de busuioc uscat, 1/4 linguriță de piper măcinat și 1/2 linguriță de boia afumată. Frământăm bine carnea tocată cu aceste condimente, o acoperim cu folie de prospețime și o punem la rece pentru o oră.
Dacă folosim carne din friptura rămasă după sărbători, doar tocăm carnea mărunt și adăugăm, după gust, condimente.
Între timp fierbem morcovii și fasolea verde în apă cu sare, doar până când se pătrund ușor.
Morcovii îi tăiem în fâșii lungi, iar păstăile de fasole verde le putem tăia în jumătăți, longitudinal. Dar este bine și dacă le lăsăm întregi.
Cum asamblăm și coacem ruladă din carne cu ouă fierte în felii de bacon
Încorporăm cele două ouă crude în compoziția de carne tocată. O împărțim în două părți. Întindem fiecare parte de carne tocată pe o hârtie de copt și așezăm la mijloc câte două ouă fierte curățate. Adăugăm și morcovii și păstăile de fasole și acoperim aceste ingrediente cu carnea tocată.
Apoi înfășurăm ruladele în felii subțiri de bacon și le așezăm în forma de copt, unsă cu ulei.
Coacem ruladele pentru aproximativ o oră, la 175 de grade Celsius.
Lăsăm delicioasa ruladă din carne cu ouă fierte în felii de bacon să se tempereze pentru a o putea felia frumos. Este delicioasă atât caldă cât și rece.
Spor și poftă bună!
COMENTARII