Gătește Pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru blat de pandișpan într-o tavă de 25/40 cm:
- 5 ouă
- 5 linguri de făină
- 8 linguri de zahăr
- 5 linguri de ulei
- 1 praf de sare
- 750 gr căpșuni
- 1 lămâie
- Pentru cremă și decor:
- 600 gr frișcă
- 7 gr gelatină
- 750 gr căpșuni
- 100 gr ciocolată albă
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 gr ciocolată cu lapte
Mod de preparare
Începem cu pregătirea compoziției pentru blatul de pandișpan cu căpșuni.
Mai întâi pornim cuptorul la 175 de grade Celsius. Separăm albușurile de gălbenușuri. Amestecăm bine gălbenușurile cu sare și ulei, dar și coaja răzuită de la lămâie, obținând o emulsie ca o maioneză fluidă.
Albușurile le mixăm spumă presărate cu puțină sare și adăugăm treptat zahărul. Apoi, adăugăm compoziția de gălbenușuri. Omogenizăm și adăugăm făina, lingură cu lingură. La final adăugăm căpșunile curățate și întindem compoziția rezultată în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem deliciosul pandișpan cu căpșuni la 175 de grade pentru 30-35 de minute. Îl lăsăm să se tempereze, apoi îl răsturnăm pe un platou și îndepărtăm hârtia de copt.
Pentru cremă, mixăm frișca și o amestecăm cu gelatina hidratată și diluată. Adăugăm și căpșunile curățate și tăiate în cuburi.
Întindem crema de frișcă cu căpșuni peste blatul răcit și dăm prăjitura la rece pentru o oră. O decorăm cu cele trei tipuri de ciocolată, răzuite.
Rețeta de pandișpan cu căpșuni și frișcă cu ciocolată merită preparată ca desert de weekend sau pentru ocazii speciale.
Spor și poftă bună!
COMENTARII