Tarte / Cheesecake

Tartă cu ciocolată și cireșe

Ne plac tartele, ne place ciocolata, dar ne plac și cireșele, așa că le-am combinat într-o minunată rețetă de tartă cu ciocolată și cireșe.

Tartele cu fructe sunt deserturile noastre preferate. Dar când fructele sunt combinate și cu diferite creme, deliciul este maxim. Combinația de ciocolată cu vișine este preferata familiei, dar până la vișine, ne răsfățăm și cu cireșe.

Citește și: Chisăliță de cireșe. Rețetă de compot rece, de vară

Am mai prezentat anterior și rețeta de prăjitură cu ciocolată și cireșe. A avut un mare succes și s-a cerut repetată. Dar ne-am gândit că este timpul și pentru o tartă.

O altă rețetă de desert cu cireșe care cucerește instant este rețeta de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză. Combinația dintre brânză și cireșe este tare delicioasă.

Și mai găsiți pe blog și o  rețetă de tiramisu cu cireșe. Este o rețetă rapidă cu cremă la rece, iar cireșele adăugate aduc un plus de culoare și savoare.

Cum se prepară rețeta de tartă cu ciocolată și cireșe

Pentru că este o tartă cu cremă, vom coace separat aluatul de tartă. Apoi preparăm o cremă ganache de ciocolată, simplă și aromată după preferințe, peste care adăugăm cireșe proaspete. Cireșele sunt mai mult de decor, dar poate adăuga fiecare câte dorește.

Dacă și voi adorați deserturile cu cireșe, găsiți mai multe rețete pe blog. Tastați cuvântul ”cireșe” în caseta de căutare pentru a le descoperi.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu ciocolată și cireșe.

Tartă cu ciocolată și cireșe porționată pe platou

Gătește Tartă cu ciocolată și cireșe

Nivel

mediu

Porții

16

Tartă cu cireșe și ciocolată porționată pe platou

Ingrediente

  • Aluat de tartă pentru o formă de 26 cm:
  • 300 gr făină
  • 150 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 ou de mărime medie
  • un praf de sare
  • puțin unt pentru uns forma de copt
  • Pentru umplutură:
  • 250 gr ciocolată de calitate;
  • 300 ml frișcă lichidă, îndulcită;
  • 1 praf de sare;
  • 2 lingurițe cu esență de mentă
  • 25 gr de unt
  • câteva cireșe proaspete pentru decor

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului de tartă.

Cernem făina într-un vas încăpător și o amestecăm cu sarea și zahărul pudră. Facem puțin loc la mijloc și punem acolo un ou, untul rece, tăiat în cuburi și esența. Amestecăm ingredientele cu vârfurile degetelor până obținem o compoziție sfărâmicioasă. Apoi împachetăm aluatul într-o folie alimentara și-l punem la rece pentru o oră.

După acest interval de timp pornim cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungem interiorul formei de copt cu puțin unt sau ulei și modelăm aluatul la bază și pe pereții formei de copt într-un strat uniform. Înțepăm aluatul la bază cu o furculiță și punem în interior o folie de aluminiu cu boabe de fasole.

Coacem aluatul pentru tartă cu ciocolată și cireșe pentru 12-15 minute la 200 de grade Celsius. Apoi îndepărtăm folia cu boabele de fasole și mai coacem aluatul pentru 5 minute, la 180 de grade Celsius.

Lăsăm aluatul de tartă să se răcească în forma de copt și pregătim crema de ciocolată.

Punem frișca lichidă într-un vas, pe foc.

Lăsăm frișca lichidă să se încălzească, dar fără a atinge punctul de fierbere pentru a nu-și pierde proprietățile. Stingem focul, rupem ciocolata în bucăți mici, și o adăugăm în vasul cu frișcă. Adăugăm și un praf de sare, esența și untul și amestecăm intens până când ciocolata este topită, iar crema omogenizată. Turnăm crema ușor fierbinte în interiorul crustei de tartă și o lăsăm să se răcească. După ce se răcește la temperatura camerei o punem la frigider pentru a căpăta fermitate. Decorăm tarta cu cireșe și o putem porționa.

Este delicioasă, vă recomandăm cu drag rețeta!