Gătește Ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe
Timp de preparare
30 min
Nivel
complex
Porții
12
Ingrediente
- Pentru foaia de bezea:
- 5 albușuri de ouă medii
- 275 gr zahăr pudră, fără amidon
- 1 praf de sare
- Pentru umplutură și decor:
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 250 gr mascarpone
- 75 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- 250 gr vișine
- 200 gr afine
Mod de preparare
Foaia de bezea se prepară doar din albușuri cu zahăr, fără adaos de făină sau de amidon.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Albușurile se lasă 20-30 de minute la temperatura camerei, presărate cu sare. Apoi se mixează până devin spumoase. Sarea adăugată ajută la fermitatea bezelei. Adăugăm treptat zahărul, în timp ce mixăm energic. Vom obține o bezea foarte fermă pe care o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt. O nivelăm uniform cu ajutorul unei spatule de tort.
Coacem foaia de bezea pentru 10 minute la 180 de grade Celsius. Apoi reducem intensitatea focului la 140 de grade Celsius și mai coacem foaia de bezea pentru 20 de minute.
O lăsăm să se răcească lent în cuptor cu ușa întredeschisă.
Pentru umplutură, amestecăm jumătate din cantitatea de vișine fără sâmburi cu jumătate din cea de afine și le trecem prin blender., dar nu le mărunțim foarte mult. Adăugăm 25 gr de zahăr pudră peste acest amestec și îl dăm într-un clocot. Apoi îl lăsăm să se răcească.
Punem frișca lichidă în bolul mixerului, adăugăm mascarponele și zahărul pudră și amestecăm până când obținem o cremă fermă. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Restul de fructe le folosim la decor, dar mai adăugăm câteva întregi și în interiorul ruladei.
Când foaia de ruladă s-a răcit complet, întindem un strat uniform de cremă de mascarpone peste ea și sosul de fructe cu câteva fructe întregi( vișinele fără sâmburi). Păstrăm din cremă și pentru decor. Rulăm strâns, împachetăm rulada în hârtia de copt și o punem la rece pentru 4-5 ore.
Apoi decorăm rulada cu crema oprită și fructele oprite și o porționăm cu un cuțit cu lama subțire.
Este delicioasă și-i va cuceri instant pe cei ce o vor savura.
COMENTARII