Garnituri / Legume

Spaghete de dovlecei la tigaie

Când dispui de dovlecei cruzi de grădină, încerci să-i prepari în diferite moduri pentru un gust variat. Și pentru că dispunem și de un aparat de spiralat, ne-am gândit la o rețetă de spaghete de dovlecei la tigaie.

Se puteau pregăti și crude, dar noi preferăm dovleceii ușor gătiți. Rețeta este simplă și rapidă, numai bună pentru perioada de vară cu zile toride.

Mai găsiți pe blog o rețetă asemănătoare de tagliatelle de dovlecei cu morcovi. În această rețetă nu s-au gătit dovleceii, dar au fost acompaniați de morcovii gustoși și de roșii cu usturoi.

O altă rețetă cu dovlecei cruzi de pe blog este rețeta de salată de vinete cu avocado și dovlecel spiralat. A fost foarte apreciată combinația ingredientelor din această salată. S-a cerut rapid repetată.

Și pentru că ne place salata de fasole păstăi cu maioneză, dar ne place și salata de dovlecel cu iaurt, le-am combinat și a ieșit o minunată salată de dovlecel cu păstăi de fasole verde. Este o salată răcoroasă de vară, ce merge servită rece, de la frigider, pe felii de pâine prăjită, cu câteva felii de roșii proaspete. Este foarte bună servită și cu câteva felii de brânză sărată, sau răzuită pe deasupra.

Ce conține rețeta de spaghete de dovlecei la tigaie

 

Rețeta de față este pe cât de simplă pe atât de gustoasă și sănătoasă. Dovlecelul spiralat  și ușor deshidratat se trage ușor la tigaie în ulei aromatizat. Spaghetele de dovlecei sunt delicioase servite simple, ca și gustare. Dar merg tare bine și alături de câteva chiftele preparate la cuptor.

Dacă și voi adorați rețetele cu dovlecei, găsiți pe blog o colecție de rețete mai simple sau mai complexe. Le descoperiți tastând cuvântul ”dovlecei” în caseta de căutare.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de spaghete de dovlecei la tigaie.

Spaghete de dovlecei la tigaie cu usturoi și busuioc

Gătește Spaghete de dovlecei la tigaie

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

4

Spaghete de dovlecei la tigaie cu usturoi și busuioc

Ingrediente

  • 1 dovlecel verde, crud
  • sare pentru deshidratat
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de busuioc
  • sare și piper
  • fulgi de chili

Mod de preparare

Dovlecelul spălat bine se pune în aparatul de spiralat și se transformă în spaghete.

Se pun spaghetele de dovlecel într-o sită și se presară cu sare. Se amestecă ușor pentru a nu le rupe și se lasă la deshidratat.

Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încins. Se adaugă usturoiul curățat și feliat și frunzele de busuioc tocate mărunt. Se amestecă pentru 1-2 minute, atât cât să se aromatizeze uleiul. Apoi se trece printr-o sită și se pune din nou în tigaie.

Spaghetele de dovlecei se tamponează ușor cu prosoape de hârtie și se adaugă în tigaie.

Se amestecă ușor cu o spatulă, dar și prin rotirea tigăii și prin aruncare ca la rețetele de paste.

Nu se țin mult în tigaie pentru a nu lăsa lichid și a rămâne ușor crocante.

Spaghetele de dovlecei se servesc simple, presărate cu fulgi de chili, sau piper măcinat, cu brânzeturi și roșii proaspete sau cu chiftele preparate la cuptor.

Sunt delicioase în toate combinațiile.