Gătește Cupcakes cu tagliatelle și dovlecei
Ingrediente
- Pentru prepararea dovleceilor și pastelor:
- 1-2 dovlecei verzi( zucchini)
- 200 gr tagliatelle
- 50 gr unt
- 1 linguriță cu ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- puțin cimbrișor proaspăt
- Pentru aluat:
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 150 gr făină
- sare și piper
- câteva roșii cherry micuțe
- puțin unt și făină pentru formele de copt
Mod de preparare
Începem cu pregătirea dovleceilor și a tagliatellelor.
Tagliatellele le fierbem în apă cu sare, ca pentru rețetele clasice de paste.
Cum pregătim dovleceii
Spălăm bine dovleceii și cu ajutorul unui dispozitiv special, îi transformăm în fâșii asemănătoare cu tagliatellele. Presărăm sare peste acestea și le lăsăm câteva minute să se deshidrateze. Apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta lichidul format. Există curățătoare de legume cu lamele mai mari și mai distante cu ajutorul cărora putem realiza fâșii din legume.
Punem untul la topit într-o tigaie încăpătoare unsă cu ulei de măsline. Uleiul de măsline poate fi înlocuit cu ulei de floarea soarelui fiind necesar pentru a nu se arde untul.
Adăugăm doi căței de usturoi curățați și striviți și îi călim pentru 5-6 minute, pentru a aromatiza untul. Îndepărtăm usturoiul și adăugăm fâșiile de dovlecei. Le amestecăm ușor în untul topit pentru 1 minut. Presărăm și frunze de cimbrișor pentru un plus de aromă.
Adăugăm tagliatellele scurse și le amestecăm cu mare atenție printre fâșiile de dovlecei.
Lăsăm ingredientele să se tempereze și ne ocupăm de aluat și de pregătit formele de copt.
Cum preparăm aluatul și formăm delicioasele cupcakes cu tagliatelle și dovlecei
Pentru aluat, procedăm ca la rețeta de clătite. Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi adăugăm laptele și făina.
Ungem cu unt formele de brioșe și presărăm făină. Cu o furculiță rulăm tagliatelle cu fâșii de dovlecei și transferăm rulourile în formele de copt.
Adăugăm și jumătăți de roșii cherry și presărăm puțin cimbrișor.
Turnăm câte puțin din aluat în fiecare formă de cupcake.
Punem tava la cuptor și coacem minunatele cupcakes cu tagliatelle și dovlecei pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Le savurăm fie calde, fie reci, alături de legume proaspete, sau cu un sos delicios de roșii.
Spor și poftă bună!
COMENTARII