Gătește Supă cremă de mazăre cu roșii coapte
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru preparat supa cremă:
- 450 gr mazăre proaspătă sau congelată
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov mare
- 1 cartof
- 1 linguriță de ulei
- 25 gr unt
- 700 ml apă
- sare și piper, după gust
- câteva frunze de mentă pentru aromă
- Pentru servit:
- 500 gr roșii cherry
- 1 lingură ulei de măsline
- crenguțe de cimbru proaspăt
- 2-3 căței de usturoi
- puțin oregano uscat
- smântână sau cremă de brânză pentru servit
- opțional, păstăi de mazăre verde sau de fasole verde
Mod de preparare
Începem cu pregătirea legumelor pentru supă pe care le curățăm, le spălăm și le tocăm în cuburi, respectiv rondele. Punem apa la fiert și o lăsăm să atingă punctul de fierbere, apoi adăugăm puțină sare.
Într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului punem untul cu uleiul de măsline. Când untul s-a topit, adăugăm ceapa și morcovii. Le amestecăm ușor să își degaje aromele, iar când sunt pătrunse, le adăugăm în apa fierbinte. Adăugăm și mazărea și cartoful și lăsăm legumele să fiarbă până când se pătrund bine și se pot pasa. Apoi scurgem din lichid, pasăm bine toate ingredientele cu ajutorul blenderului și trecem pasta obținută prin sită. Potrivim textura supei cremă de mazăre adăugând câte puțin din lichidul scurs.
Între timp, ne ocupăm de roșii. Spălăm roșiile cherry fără a le îndepărta de pe crenguțe și le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt. Așezăm printre ele și rondele de usturoi și crenguțele de cimbru. Stropim roșiile cu ulei de măsline și mai presărăm peste ele puțin oregano uscat.
Coacem roșiile cherry la 200 de grade pentru 15 minute. Nu exagerăm cu coacerea lor pentru că nu dorim să preparăm pastă din ele.
Când servim delicioasa supă cremă de mazăre cu roșii coapte, mai întâi adăugăm în farfurie smântâna, roșiile coapte și păstăile, precum și 1-2 frunze de mentă.
Apoi turnăm supa cremă atât cât să se vadă frumos și celelalte ingrediente.
Este delicioasă servită cu crackers sau cu dantelă de parmezan, ori de cașcaval.
Spor și poftă bună!
COMENTARII