Ciorbe / Supe

Supă cremă de mazăre cu roșii coapte

Supele cremă sunt favoritele copiilor, dar nici adulții nu le refuză. Sunt gustoase, sunt foarte consistente și au culori frumoase. De data aceasta ne-am propus să vă ispitim cu o savuroasă supă cremă de mazăre cu roșii coapte.

Atunci când ai în familie copii sau chiar adulți mofturoși ce nu agreează anumite legume, sau verdeața prin supe, rezolvăm problema cu o supă cremă. Putem aduna în ea toată savoarea legumelor, a ierburilor aromatice, dar și a verdețurilor decorative. Nu va ști decât bucătarul că această supă conține și ingredientele respinse din farfurie de cei mofturoși.

Important este să dozăm perfect cantitățile ingredientelor. Astfel aromele acestora se vor întrepătrunde armonios. Iar gustul final nu va fi influențat doar de anumite ingrediente cu aromă mai stridentă.

O altă rețetă pe care v-o recomand de pe blog este rețeta de supă cremă de cartofi cu morcovi.  Deși este preparată din câteva ingrediente modeste, gustul este grozav, iar supa este delicioasă și hrănitoare.

Cum se prepară rețeta de supă cremă de mazăre cu roșii coapte

Pentru rețeta de față, preparăm supa cremă în modul clasic. Adică fierbem toate legumele împreună și le pasăm. În schimb, vom coace roșii cherry la cuptor cu ulei de măsline și condimente și le adăugăm în supa cremă în timpul servirii. Mai adăugăm și o lingură de smântână sau una de cremă de brânză cu smântână și obținem un gust absolut delicios.

O altă rețetă de supă cremă delicioasă pe care v-o recomand este rețeta de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de mazăre cu roșii coapte.

Porție de Supă cremă de mazăre cu roșii coapte în bol alb, alături de un recipient alb cu supă și un bol cu parmezan și verdeață, pe un platou alb

Gătește Supă cremă de mazăre cu roșii coapte

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

6

Porție de Supă cremă de mazăre cu roșii coapte în bol alb, alături de un recipient alb cu supă și un bol cu parmezan și verdeață, pe un platou alb

Ingrediente

  • Pentru preparat supa cremă:
  • 450 gr mazăre proaspătă sau congelată
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof
  • 1 linguriță de ulei
  • 25 gr unt
  • 700 ml apă
  • sare și piper, după gust
  • câteva frunze de mentă pentru aromă
  • Pentru servit:
  • 500 gr roșii cherry
  • 1 lingură ulei de măsline
  • crenguțe de cimbru proaspăt
  • 2-3 căței de usturoi
  • puțin oregano uscat
  • smântână sau cremă de brânză pentru servit
  • opțional, păstăi de mazăre verde sau de fasole verde

Mod de preparare

Începem cu pregătirea legumelor pentru supă pe care le curățăm, le spălăm și le tocăm în cuburi, respectiv rondele. Punem apa la fiert și o lăsăm să atingă punctul de fierbere, apoi adăugăm puțină sare.

Într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului punem untul cu uleiul de măsline. Când untul s-a topit, adăugăm ceapa și morcovii. Le amestecăm ușor să își degaje aromele, iar când sunt pătrunse, le adăugăm în apa fierbinte. Adăugăm și mazărea și cartoful și lăsăm legumele să fiarbă până când se pătrund bine și se pot pasa. Apoi scurgem din lichid, pasăm bine toate ingredientele cu ajutorul blenderului și trecem pasta obținută prin sită. Potrivim textura supei cremă de mazăre adăugând câte puțin din lichidul scurs.

Între timp, ne ocupăm de roșii. Spălăm roșiile cherry fără a le îndepărta de pe crenguțe și le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt. Așezăm printre ele și rondele de usturoi și crenguțele de cimbru. Stropim roșiile cu ulei de măsline și mai presărăm peste ele puțin oregano uscat.

Coacem roșiile cherry la 200 de grade pentru 15 minute. Nu exagerăm cu coacerea lor pentru că nu dorim să preparăm pastă din ele.

Când servim delicioasa supă cremă de mazăre cu roșii coapte, mai întâi adăugăm în farfurie smântâna, roșiile coapte și păstăile, precum și 1-2 frunze de mentă.

Apoi turnăm supa cremă atât cât să se vadă frumos și celelalte ingrediente.

Este delicioasă servită cu crackers sau cu dantelă de parmezan, ori de cașcaval.

Spor și poftă bună!