Gătește Friptură de pui în sos picant de roșii
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Ingrediente
- Pentru prepararea fripturii:
- pulpele și pieptul de la un pui
- sare și piper, după gust
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml de vin alb, demisec
- Pentru sosul picant de roșii:
- 750 gr roșii pasate
- 3 ardei capia, copți
- 1 ardei iute
- 3 căței de usturoi
- 1 ceapă
- frunze de busuioc
- 1 crenguță de cimbru
- sare și piper, după gust
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Începem cu porționarea cărnii de pui și condimentarea acesteia cu sare și piper. Apoi punem uleiul la încins într-un ceaun și rumenim bine carnea pe toate părțile. Adăugăm vinul și fierbem carnea până când se evaporă alcoolul.
Scoatem carnea în alt vas și o acoperim. O păstrăm caldă pentru a o introduce mai târziu în sosul de roșii.
Preparăm sosul pentru friptură de pui în sos picant de roșii
Pentru prepararea sosului, tocăm ceapa și doi căței de usturoi și îi adăugăm în uleiul rămas în ceaun.
Coacem ardeii, ii curățăm și îi tocăm mărunt. Îi adăugăm peste ceapă când aceasta este deja pătrunsă. Înainte de a adăuga ardeii, mai stropim ceapa cu suc de la aceștia pentru a elimina gustul de prăjeală.
Apoi adăugăm roșiile pasate, crenguța de cimbru și frunze de busuioc, precum și câte puțină sare și piper.
Lăsăm sosul de roșii cu ardei copți să fiarbă până când devine consistent. Introducem carnea în sos și o mai lăsăm să se prepare pentru aproximativ 10-12 minute. Spre final de fierbere, mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit și rondele de ardei iute. Câteva frunze de busuioc rupte vor mai aromatiza puțin mâncarea.
După stingerea focului adăugăm și pătrunjel verde tocat. Sau îl putem adăuga în timpul servirii.
Savurăm delicioasa friptură de pui în sos picant de roșii simplă sau cu mămăliguță.
Spor și poftă bună!
COMENTARII