Gătește Cartofi cu bacon și usturoi la cuptor
Timp de preparare
45 min
Porții
6
Ingrediente
- 600 gr de cartofi albi
- 250 gr de bacon
- 5-6 căței de usturoi
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- sare și piper
- boia de ardei dulce
- câteva fire de ceapă verde
- câteva fire de pătrunjel verde
- 2-3 linguri de ulei
Mod de preparare
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bucăți mai neuniforme, cât mai colțuroase. Astfel vor avea suprafețe mai multe crocante.
Ungem cartofii cu ulei, îi presărăm cu sare, piper și boia dulce și îi așezăm într-o tavă unsă și ea cu ulei. Printre cartofi strecurăm căței de usturoi curățați și striviți și crenguțe de rozmarin.
Punem tava la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 40-50 de minute. Mai întoarcem cartofii pe la jumătatea timpului, agitând tava.
Baconul îl tăiem în bucăți mai mici și îl adăugăm în tava cu cartofi în ultimele 10-12 minute de preparare.
Servim delicioșii cartofi cu bacon și usturoi presărați cu rondele de ceapă verde și frunze de pătrunjel verde.
Câteva murături așezate lângă ei vor face deliciul deplin.
Spor și poftă bună!
COMENTARII