Gătește Ouă umplute în două moduri simple
Timp de preparare
30
Porții
16-20
Ingrediente
- 8-10 ouă
- Pentru varianta cu cremă de brânză:
- 4-5 gălbenușuri fierte
- 150 gr cremă de brânză cu smântână
- sare și piper după gust
- verdeață, ardei gras și rondele de ridichi roșii, pentru decor
- Pentru varianta cu pate de pui:
- 4-5 gălbenușuri fierte
- 175 gr pate din ficat de pui
- 1 linguriță de muștar
- sare și piper după gust
- verdeață, ardei gras și rondele de ridichi roșii, pentru decor
Mod de preparare
Ouăle se fierb tari în apă cu sare și oțet. Sarea și oțetul sunt importante pentru atunci când ouăle se sparg în timpul fierberii. Aceste două ingrediente ajută la coagularea rapidă a albușului de ou fără a se mai împrăștia prin apă. În plus, după fierbere, tot datorită celor două ingrediente, ouăle se vor curăța mai ușor.
După fierbere, ouăle se țin în apă rece, ușor crăpate pentru a se curăța mai rapid.
Pentru varianta cu cremă de brânză, doar pasăm bine gălbenușurile fierte și le amestecăm cu crema de brânză. Potrivim gustul cu sare și piper și dacă compoziția este prea consistentă, adăugăm și o lingură de smântână acră. Trecem compoziția prin sită înainte de a umple ouăle, pentru a deveni fină.
Pentru varianta cu pate din ficat de pui, procedăm în același mod. Pasăm bine gălbenușurile și le amestecăm cu o linguriță de muștar și pateul de pui. Putem pune pateu de porc sau de gâscă, sau îl putem prepara în casă. Găsiți pe blog rețeta pateului preparat în casă.
De asemeni, potrivim gustul cu sare și piper și trecem compoziția prin sită.
Umplem jumătățile de albușuri fierte cu cele două compoziții, folosind un posh cu dui stelat. Le decorăm după propria imaginație, dar și după gust. Putem folos și măsline pentru decor, sau castraveți, roșii, etc.
Este minunat un platou cu ouă umplute în două moduri, sau chiar mai multe, pe o masă festivă.
COMENTARII