Aperitive

Ouă umplute în două moduri simple

Ouăle umplute sunt aproape nelipsite de pe platourile cu aperitive, pentru că sunt gustoase sunt aspectuoase și sunt simplu de preparat. Există o mulțime de rețete pentru ouăle umplute, iar de data aceasta vă prezentăm rețeta de ouă umplute în două moduri simple.

Sunt cele mai simple rețete de ouă umplute, dar și cele mai des preparate.

Anterior am prezentat pe blog și un articol cu trei rețete de ouă umplute. Sunt diferite de cele de azi, mai bogate în ingrediente și mai colorate.

Iar o altă rețetă de ouă umplute pe care familia o adoră este cea de ouă umplute cu ton. Tonul din conservă este perfect pentru a-l include în diferite rețete de salate și de aperitive.

Și tot pentru un platou cu aperitive festive, sau pentru o gustare de weekend, merită preparată rețeta de ouă scoțiene sau chiftele umplute cu ouă. Este tot o rețetă pe bază de ouă fierte.

Ce conțin aceste ouă umplute în două moduri simple

Cele două moduri de umplere a ouălor fierte nu conțin mai mult de 3 ingrediente principale, dacă excludem condimentele. În prima variantă folosim cremă de brânză cu smântână pentru că este mai fină. În a doua variantă folosim pate din ficat de pui și puțin muștar.  Le decorăm după propria imaginație și le așezăm frumos pe platouri, printre alte aperitive.

Găsiți pe blog mai multe rețete de ouă umplute, dar și de alte aperitive care vă pot fi utile pentru mese festive.

* Iar dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne găsiți și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi rețeta de ouă umplute în două moduri simple.

Platou cu ouă aperitiv

Gătește Ouă umplute în două moduri simple

Timp de preparare

30

Porții

16-20

Platou cu ouă aperitiv

Ingrediente

 • 8-10 ouă
 • Pentru varianta cu cremă de brânză:
 • 4-5 gălbenușuri fierte
 • 150 gr cremă de brânză cu smântână
 • sare și piper după gust
 • verdeață, ardei gras și rondele de ridichi roșii, pentru decor
 • Pentru varianta cu pate de pui:
 • 4-5 gălbenușuri fierte
 • 175 gr pate din ficat de pui
 • 1 linguriță de muștar
 • sare și piper după gust
 • verdeață, ardei gras și rondele de ridichi roșii, pentru decor

Mod de preparare

Ouăle se fierb tari în apă cu sare și oțet. Sarea și oțetul sunt importante pentru atunci când ouăle se sparg în timpul fierberii. Aceste două ingrediente ajută la coagularea rapidă a albușului de ou fără a se mai împrăștia prin apă. În plus, după fierbere, tot datorită celor două ingrediente, ouăle se vor curăța mai ușor.

După fierbere, ouăle se țin în apă rece, ușor crăpate pentru a se curăța mai rapid.

Pentru varianta cu cremă de brânză, doar pasăm bine gălbenușurile fierte și le amestecăm cu crema de brânză. Potrivim gustul cu sare și piper și dacă compoziția este prea consistentă, adăugăm și o lingură de smântână acră. Trecem compoziția prin sită înainte de a umple ouăle, pentru a deveni fină.

Pentru varianta cu pate din ficat de pui, procedăm în același mod. Pasăm bine gălbenușurile și le amestecăm cu o linguriță de muștar și pateul de pui. Putem pune pateu de porc sau de gâscă, sau îl putem prepara în casă. Găsiți pe blog rețeta pateului preparat în casă.

De asemeni, potrivim gustul cu sare și piper și trecem compoziția prin sită.

Umplem jumătățile de albușuri fierte cu cele două compoziții, folosind un posh cu dui stelat. Le decorăm după propria imaginație, dar și după gust. Putem folos și măsline pentru decor, sau castraveți, roșii, etc.

Este minunat un platou cu ouă umplute în două moduri, sau chiar mai multe, pe o masă festivă.