Gătește Trandafiri crocanți din cartofi cu bacon
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
9
Ingrediente
- Pentru 9 porții:
- 6 cartofi de mărime medie
- 18 felii subțiri de bacon afumat
- sare și piper
- puțin rozmarin uscat și mărunțit
- puțin busuioc uscat și mărunțit
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Mai întâi curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi feliem în rondele subțiri. Dacă aveți un robot cu funcție de feliere este perfect. Astfel feliile vor avea aceeași grosime și se vor putea rula perfect.
Punem o oală cu apă la fiert și adăugăm o linguriță de sare. Când apa clocotește, adăugăm rondelele de cartofi și le opărim pentru câteva secunde. Apoi le scoatem într-o sită și le lăsăm la scurs. După scurgere, presărăm condimentele peste feliile de cartofi și le amestecăm bine.
Desfacem feliile de bacon și așezăm câte două pe un banc de lucru, una în continuarea celeilalte, ușor petrecute. Peste acestea, așezăm rondele de cartofi, tot în linie și tot ușor petrecute. Apoi rulăm strâns pornind de la un capăt și punem trandafirii astfel formați în forme de brioșe.
Punem formele la cuptor, la 200 de grade și coacem delicioșii trandafiri crocanți din cartofi cu bacon pentru 30-35 de minute, sau până când cartofii sunt preparați.
Sunt delicioși și merită preparați mai ales pentru atunci când se strânge familia în weekend la povești.
Dacă doriți rețeta puțin mai complexă, puteți presăra, spre final de preparare și puțină mozzarella răzuită. Sau, puteți unge trandafirii înainte de coacere cu ou bătut și presărați semințe de susan sau mac peste ei.
În oricare dintre variante alegeți să-i preparați, vor fi delicioși și foarte aspectuoși.
COMENTARII