Aperitive

Trandafiri crocanți din cartofi cu bacon

Pentru una dintre gustările zilei, merită preparați acești minunați și delicioși trandafiri crocanți din cartofi cu bacon. De fapt pot fi serviți și ca gustări, dar și ca garnitură, alături de o salată verde, sau o salată de murături.

Rețeta este simplă și rapidă. Nu necesită decât două ingrediente de bază și câteva condimente. Iar aspectul este unul spectaculos.

Trandafirii din cartofi sunt asemănători ca aspect cu trandafirii din mere. Vedeți aici cum se prepară și rețeta de trandafiri din mere și foietaj.

Iar o rețetă asemănătoare ca gust și ingrediente, dar sub altă formă, am prezentat și anterior. Vedeți aici rețeta de cartofi evantai cu șuncă și brânză topită. Aceasta este servită ca și garnitură pentru că este mai consistentă și conține mai multe ingrediente.

Și tot din categoria rețetelor interesante și spectaculoase cu cartofi, vă mai recomand de pe blog și rețeta de coșulețe din cartofi prăjiți cu salată și ciuperci.

Cum se prepară rețeta de trandafiri crocanți din cartofi cu bacon

Pentru reușita formării trandafirilor din cartofi, aceștia se feliază în rondele foarte subțiri. Acestea se așază pe felii subțiri de bacon, în linie și ușor petrecute. Apoi se rulează frumos și se pun în forme de brioșe. Feliile de cartofi se condimentează după gust înainte de a forma trandafirii.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete simple din doar 2-3 ingrediente principale. Le găsiți, în special, în secțiunea de aperitive.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de trandafiri crocanți din cartofi cu bacon.

Cinci trandafiri crocanți din cartofi cu bacon așezați pe un suport rustic de lemn

Gătește Trandafiri crocanți din cartofi cu bacon

Timp de preparare

35 min

Nivel

ușor

Porții

9

Patru trandafiri crocanți din cartofi cu bacon așezați pe un suport rustic de lemn

Ingrediente

  • Pentru 9 porții:
  • 6 cartofi de mărime medie
  • 18 felii subțiri de bacon afumat
  • sare și piper
  • puțin rozmarin uscat și mărunțit
  • puțin busuioc uscat și mărunțit
  • boia de ardei dulce

 

Mod de preparare

Mai întâi curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi feliem în rondele subțiri. Dacă aveți un robot cu funcție de feliere este perfect. Astfel feliile vor avea aceeași grosime și se vor putea rula perfect.

Punem o oală cu apă la fiert și adăugăm o linguriță de sare. Când apa clocotește, adăugăm rondelele de cartofi și le opărim pentru câteva secunde. Apoi le scoatem într-o sită și le lăsăm la scurs. După scurgere, presărăm condimentele peste feliile de cartofi și le amestecăm bine.

Desfacem feliile de bacon și așezăm câte două pe un banc de lucru, una în continuarea celeilalte, ușor petrecute. Peste acestea, așezăm rondele de cartofi, tot în linie și tot ușor petrecute. Apoi rulăm strâns pornind de la un capăt și punem trandafirii astfel formați în forme de brioșe.

Punem formele la cuptor, la 200 de grade și coacem delicioșii trandafiri crocanți din cartofi cu bacon pentru 30-35 de minute, sau până când cartofii sunt preparați.

Sunt delicioși și merită preparați mai ales pentru atunci când se strânge familia în weekend la povești.

Dacă doriți rețeta puțin mai complexă, puteți presăra, spre final de preparare și puțină mozzarella răzuită. Sau, puteți unge trandafirii înainte de coacere cu ou bătut și presărați semințe de susan sau mac peste ei.

În oricare dintre variante alegeți să-i preparați, vor fi delicioși și foarte aspectuoși.