Garnituri / Legume

Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume

Dacă obișnuiți să preparați celebrii cartofi Duchesse, ca și garnitură la diferite alte preparate, încercați și rețeta de coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume.

Sunt foarte gustoși în această combinație și vor arăta apetisant pe platouri. Pot fi serviți sub această formă și ca garnitură la fripturile preparate pentru mesele festive. Cu siguranță vor încânta atât papilele cât și privirile.

Vedeți aici și rețeta clasică a cartofilor franțuzești, Duchesse.  De câte ori dorim o garnitură de cartofi mai altfel, la această rețetă din bucătăria franțuzească ne gândim.

O altă rețetă de garnitură deosebită pentru orice friptură, sau doar pentru o salată este și rețeta de cartofi evantai cu șuncă și brânză topită.

Sunt foarte versatile rețetele cu cartofi și nu ezităm să ne ne îmbogățim colecția cu cât mai multe rețete.

De curând v-am prezentat și rețeta de trandafiri crocanți din cartofi cu bacon. A fost foarte apreciată și s-a cerut repetată în nenumărate rânduri.

Cum preparăm rețeta de coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume

Mai întâi preparăm cartofii sub formă de piure, ca și la rețeta clasică, dar adăugăm și ouă, cașcaval, parmezan și puțină verdeață. Cu ajutorul unui săculeț de decorat deserturi cu dui stelat atașat, realizăm coșulețele în tava de cuptor.

Le coacem la temperatură medie, până când se rumenesc. Apoi pregătim ciupercile cu legume la tigaie și umplem coșulețele cu ele.

Nu este o rețetă grea și nici ingrediente complexe nu necesită.

Mai găsiți pe blog rețete simple și delicioase de cartofi, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume.

Trei coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume

Gătește Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

8

Trei coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume

Ingrediente

  • Pentru coșulețele de cartofi Duchesse:
  • 500 gr de cartofi albi
  • 50 gr de unt cu 82% grăsime
  • 1 ou + 2 gălbenușuri
  • 50 gr de cașcaval răzuit
  • 1-2 lingurițe cu parmezan răzuit
  • sare și piper, după gust
  • puțină nucșoară
  • puțin oregano uscat
  • Pentru umplutură:
  • 250 gr de ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei roșu
  • 1 dovlecel mic
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare și piper după gust

 

Mod de preparare

Pentru prepararea coșulețelor de cartofi, curățăm cartofii, ii spălăm bine și îi tăiem în cuburi. Îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Adăugăm și o linguriță de sare, după ce îndepărtăm spuma care se formează.

Îi fierbem până când încep să se paseze, ca pentru piureul clasic. Apoi îi scurgem foarte bine de apă și-i pasăm cu ustensila pentru piure. Adăugăm untul, brânzeturile răzuite, sare, piper și nucșoară, după gust. După ce se răcesc adăugăm oul și gălbenușurile, dar și oregano uscat și mărunțit.

Amestecăm bine pentru omogenizare și transferăm compoziția într-un săculeț de decorat, având un dui stelat atașat în capăt.  Punem hârtie de copt în tavă și formăm coșulețele de cartofi Duchesse lăsând puțin spațiu între ele.

Punem tava în cuptor și coacem coșulețele pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius, sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Între timp, pregătim ciupercile cu legume la tigaie. Mai întâi curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm, apoi le punem la călit într-o tigaie cu ulei. Adăugăm, pe rând, ciupercile feliate, ardeiul tocat și dovlecelul, de asemeni, tocat în cuburi mici. Amestecăm ingredientele pentru 8-10 minute în tigaie.

Apoi stingem focul și transferăm ingredientele într-o sită, pentru a se scurge de ulei.

Umplem delicioasele coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume și le servim cu poftă, alături de cei dragi.