Gătește Melcișori cu spanac și mozzarella
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 550 gr făină
- 15 gr drojdie proaspătă
- 1 ou
- 50 gr unt
- 1 linguriță de zahăr
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 200 ml lapte
- 1 ou pentru uns aluatul
- Pentru umplutură:
- 500 gr spanac proaspăt
- 1 ceapă roșie
- 1 morcov
- 2-3 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei
- sare după gust
- 250 gr mozzarella răzuită
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului care necesită un timp de frământare și un alt timp de dospire. În timp ce aluatul se dospește, pregătim și ingredientele pentru umplutură.
Cernem făina într-un bol și creăm o adâncitură la mijlocul ei. Într-un bol, amestecăm drojdia cu zahărul până la lichefiere. Diluăm amestecul cu puțin lapte cald, adăugăm și o linguriță de făină. Turnăm acest amestec în adâncitura din făină și acoperim bolul cu un ștergar. Îl lăsăm 10-12 minute până când se activează drojdia. Amestecăm oul cu untul topit și temperat, dar și o linguriță de sare.
Adăugăm acest amestec în bolul cu făina și drojdia activată. Amestecăm toate ingredientele turnând treptat și laptele cald. Frământăm bine aluatul, îl acoperim cu un ștergar și îl lăsăm la dezvoltat pentru 40-45 de minute.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Curățăm ceapa morcovul și usturoiul. Spălăm spanacul și îl lăsăm la scurs.
Tocăm ceapa mărunt și o călim în ulei, doar până când începe să se pătrundă. Adăugăm și usturoiul tocat rondele. Apoi adăugăm morcovul tocat mărunt și amestecăm bine ingredientele. Tocăm spanacul în fâșii și îl adăugăm în tigaia cu ingrediente. Mai preparăm ingredientele pentru un minut, apoi stingem focul și le lăsăm la răcit.
Cum formăm și coacem delicioșii melcișori cu spanac și mozzarella
Când aluatul și-a dublat volumul îl mai frământăm puțin pe masa presărată cu făină. Apoi îl întindem într-o foaie mai subțire. Întindem peste foaia de aluat compoziția de spanac cu ingredientele călite. Peste acestea presărăm mozzarella răzuită. Rulăm aluatul cu umplutura la interior, apoi îl tăiem în rondele de 2-3 cm grosime.
Așezăm melcișorii astfel formați în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Îi ungem cu ou bătut și punem tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Îi putem servi calzi sau reci, simpli, cu salată sau cu diferite sosuri.
Sunt perfecți savurați și în pauza de masă de la birou.
COMENTARII