Gătește Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 400 gr paste penne
- apă și sare pentru fiert
- Pentru sos pesto:
- 50 gr frunze proaspete de busuioc
- 2 căței de usturoi
- un vârf de linguriță cu sare grunjoasă
- 15 gr semințe de pin
- 80-100 gr parmezan răzuit
- 100 ml ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare
Punem pastele penne la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
În timp ce pastele fierb, pregătim și sosul pesto.
Curățăm frunzele de busuioc de pe crenguțe și le ștergem cu prosoape de hârtie ușor umezite. Nu le spălăm pentru că nu le dorim ude în sosul pesto.
Curățăm cățeii de usturoi și îi punem în mojar. Adăugăm sare grunjoasă peste ei și îi pisăm bine până când îi transformăm în pastă. Apoi începem să adăugăm câte puține frunze. Le pisăm până când le transformăm și pe acestea în pastă. Continuăm cu frunzele de busuioc până când le terminăm.
Apoi adăugăm semințele de pin. Pe acestea le putem rumeni ușor la tigaie doar până când își degajă aromele. Le pisăm foarte bine și pe acestea peste pasta deja formată în mojar.
Adăugăm și parmezanul răzuit și omogenizăm bine amestecul de ingrediente. La final picurăm treptat și uleiul de măsline, în timp ce amestecăm ca la maioneză.
Când pastele sunt fierte le scurgem bine și le amestecăm cu sos pesto. Punem câte puțin sos, amestecăm și gustăm. Ne oprim din a adăuga sos atunci când obținem gustul care ne place.
Sosul pesto care rămâne îl punem într-un borcan și îl păstrăm la frigider până când îl vom folosi la alte preparate.
Este perfect și pentru a tartina feliile de pâine prăjite, dar este gustos și cu friptură și cartofi.
COMENTARII