Gătește Prăjitură cu cireșe și cocos
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru blat cu diametrul de 32 cm:
- 3 gălbenușuri
- 100 gr zahăr
- 100 gr unt gras
- 50 gr iaurt
- 250 gr făină
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 250 gr cireșe fără sâmburi
- 2 linguri cu nucă de cocos.
- Pentru bezea cu cocos:
- 3 albușuri
- 75 gr zahăr
- 150 gr nucă de cocos
- 1 praf de sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara blatul prăjiturii, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade și pregătim forma de copt pe care o ungem cu puțin unt sau ulei.
Punem untul moale cu zahărul în bolul mixerului și le amestecăm până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm gălbenușurile, esența și omogenizăm compoziția.
Dizolvăm praful de copt în iaurt și adăugăm amestecul peste compoziția de mai sus. Omogenizăm și încorporăm, treptat, făina amestecată cu sarea. Va rezulta o compoziție puțin mai groasă decât cea pentru un chec clasic.
Întindem aluatul pentru blat în tava de copt și îl nivelăm cu o spatulă. Trecem cireșele prin nucă de cocos și le presărăm deasupra aluatului.
Punem tava la cuptor și coacem blatul cu cireșe pentru 20-25 minute la 180 grade.
Între timp, mixăm albușurile cu un praf de sare până când devin spumoase. Adăugăm zahărul, treptat și mixăm intens până când bezeaua devine fermă. Adăugăm treptat și nuca de cocos și omogenizăm bezeaua.
Scoatem tava din cuptor, întindem bezeaua cu cocos peste el și punem din nou tava în cuptor.
Mai coacem delicioasa prăjitură cu cireșe și cocos pentru 12-15 minute, tot la 180 de grade Celsius.
Lăsăm prăjitura să se răcească, apoi o putem porționa și savura cu poftă.
COMENTARII