Dulciuri

Prăjitură cu cireșe și cocos

Dacă vă plac prăjiturile cu fructe și combinații interesante de ingrediente, încercați și rețeta de prăjitură cu cireșe și cocos. Nu este o rețetă complicată și nici ingrediente complexe nu conține. Sunt ingrediente clasice, pe care le folosim destul de des în rețetele de deserturi.

Cireșele se comportă foarte bine în blaturile de prăjituri și profităm din plin de sezonul lor. Le includem în rețete de tarte, de plăcinte, în delicioasele rețete de ștrudele, dar și în cele de torturi.

Vedeți aici și o rețetă simplă de ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat. Se poate prepara dintr-un aluat făcut în casă, sau dintr-un aluat de foietaj din comerț.

Iar din categoria rețetelor de torturi cu cireșe, vă recomand de pe blog rețeta de tort cu blat bicolor și cireșe. Este o rețetă pe cât de simplă și ușoară, pe atât de delicioasă.

Un alt exemplu de desert savuros cu cireșe îl mai găsiți pe blog și la rețeta de Tiramisu cu cireșe.

Ce conține rețeta de prăjitură cu cireșe și cocos

Prăjitura din rețeta actuală se compune dintr-un blat cu cireșe adăugate și o bezea cu nucă de cocos. Combinația dintre cele două elemente ale prăjiturii este minunată, cu arome deosebite. Blatul îl putem aromatiza cu vanilie, iar bezeaua cu cocos are suficientă aromă de la nuca de cocos.

Dacă sunteți în căutare de rețete de deserturi cu fructe, puteți descoperi pe blog o întreagă colecție de rețete. Le descoperiți în mai multe secțiuni destinate deserturilor.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu cireșe și cocos.

Prăjitură cu cireșe și cocos secționată în tavă, alături de un cuțit

Gătește Prăjitură cu cireșe și cocos

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Prăjitură cu cireșe și cocos secționată în tavă, alături de o sită pentru zahăr pudră

Ingrediente

  • Pentru blat cu diametrul de 32 cm:
  • 3 gălbenușuri
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr unt gras
  • 50 gr iaurt
  • 250 gr făină
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 gr cireșe fără sâmburi
  • 2 linguri cu nucă de cocos.
  • Pentru bezea cu cocos:
  • 3 albușuri
  • 75 gr zahăr
  • 150 gr nucă de cocos
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul prăjiturii, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade și pregătim forma de copt pe care o ungem cu puțin unt sau ulei.

Punem untul moale cu zahărul în bolul mixerului și le amestecăm până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm gălbenușurile, esența și omogenizăm compoziția.

Dizolvăm praful de copt în iaurt și adăugăm amestecul peste compoziția de mai sus. Omogenizăm și încorporăm, treptat, făina amestecată cu sarea. Va rezulta o compoziție puțin mai groasă decât cea pentru un chec clasic.

Întindem aluatul pentru blat în tava de copt și îl nivelăm cu o spatulă. Trecem cireșele prin nucă de cocos și le presărăm deasupra aluatului.

Punem tava la cuptor și coacem blatul cu cireșe pentru 20-25 minute la 180 grade.

Între timp, mixăm albușurile cu un praf de sare până când devin spumoase. Adăugăm zahărul, treptat și mixăm intens până când bezeaua devine fermă. Adăugăm treptat și nuca de cocos și omogenizăm bezeaua.

Scoatem tava din cuptor, întindem bezeaua cu cocos peste el și punem din nou tava în cuptor.

Mai coacem delicioasa prăjitură cu cireșe și cocos pentru 12-15 minute, tot la 180 de grade Celsius.

Lăsăm prăjitura să se răcească, apoi o putem porționa și savura cu poftă.