Salate

Salată de fasole verde cu omletă rulată și roșii

Pentru una dintre gustările zilei sau pentru o cină rapidă, merită preparată rețeta de salată de fasole verde cu omletă rulată și roșii.

Păstăile verzi combinate cu ceapă și roșii sunt ca o garnitură pentru omleta preparată cu verdeață. Este o rețetă destul de simplă și rapidă, iar omleta o poate prepara fiecare după propriul gust.

Tot pentru această salată merge preparată și rețeta de omletă cu ceapă verde și șuncă afumată. Asta în cazul în care dorim și puțină carne. Va fi mai consistentă și merge servită chiar și la masa de prânz.

Sau putem apela la rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Este mai colorată și mai bogată în ingrediente. Va aduce un plus de culoare salatei, dar și un gust mai deosebit.

Iar o altă rețetă de omletă și mai colorată, pe care o puteți prepara, este cea de omletă umplută cu brânză și ardei copt.

Cum se prepară rețeta de salată de fasole verde cu omletă rulată și roșii

Pe lângă omleta pe care o vom prepara cu verdeață și parmezan, mai preparăm separat păstăile de fasole verde. Pe acestea le opărim în apă cu sare, dar apoi le definitivăm gustul într-o tigaie cu ceapă și puțin usturoi. Nu le preparăm în exces pentru că le dorim crocante, nu moi.

În plus față de aceste ingrediente mai adăugăm și roșii proaspete. Salata este preparată în cel mai simplu mod. Dar se mai pot adăuga  și alte ingrediente precum un ardei gras, un dovlecel care ar face echipă bună cu păstăile de fasole, etc.

Iar dacă mai doriți și alte feluri de omletă, găsiți pe blog o colecție întreagă de rețete, de unde o puteți alege pe cea preferată.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de salată de fasole verde cu omletă rulată și roșii.

Salată de fasole verde cu omletă rulată și roșii în bol alb așezat pe un tocător de lemn cu furculiță, alături de păstăi de fasole verde

Gătește Salată de fasole verde cu omletă rulată și roșii

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

2

Salată de fasole verde cu omletă rulată și roșii în bol alb așezat pe un tocător de lemn cu furculiță, alături de păstăi de fasole verde

Ingrediente

  • Pentru prepararea omletei:
  • 2 ouă
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 50 gr parmezan
  • sare și piper
  • puțin unt.
  • Pentru salata de fasole verde:
  • 300 gr păstăi de fasole verde
  • apă și sare
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1-2 roșii mari.

Mod de preparare

Începem cu prepararea omletei pe care o rulăm imediat după preparare.

Într-un bol, punem verdeața tocată și adăugăm cele două ouă. Adăugăm și parmezanul răzuit, sare și piper după gust și omogenizăm amestecul de ingrediente.

Punem o tigaie la încins și topim un cub mic de unt în ea. Adăugăm compoziția de ouă cu verdeață și parmezan și rumenim frumos omleta pe ambele părți.

O scoatem pe un platou sau un tocător de lemn și o rulăm imediat.

Apoi tăiem ruloul de omletă în rondele de 2-3 cm grosime.

Fasolea verde după ce o clătim bine cu apă rece o opărim în apă clocotită cu sare pentru 4-5 minute.

O scurgem bine, o tocăm în bucăți mai mici și o mai preparăm puțin la tigaie cu ulei, o ceapă tocată și un cățel de usturoi tocat.

Pentru a amesteca delicioasa salată de fasole verde cu omletă rulată și roșii, luăm un bol încăpător și punem în el roșiile tăiate în bucăți mici. Peste ele adăugăm păstăile de fasole cu ceapa, usturoiul și uleiul din tigaie. Apoi adăugăm rondelele de omletă rulată și putem savura delicioasa salată.

Poate fi o salată caldă, dar poate fi servită și rece.