Gătește Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru o tavă de 25/25 cm:
- 2 ouă
- 150 gr zahăr
- 300 gr morcovi rași
- 100 gr nuci măcinate
- 100 gr alune de pădure măcinate
- 200 gr făină
- 2 lingurițe pudră de scorțișoară
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 200 ml ulei
- 1 linguriță esență de vanilie.
- Crema:
- 250 g mascarpone
- 200 ml frișcă lichidă îndulcită
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara blatul prăjiturii, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi aducem toate ingredientele pe masa de lucru. Curățăm și răzuim morcovii și măcinăm nucile și alunele.
Separăm albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până când devin spumoase. Adăugăm treptat zahărul și continuăm amestecarea până când obținem o bezea fermă. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le încorporăm ușor în bezeaua de albușuri.
Amestecăm făina cu praful de copt și pudra de scorțișoară. Trecem acest amestec prin sită și îl încorporăm treptat în compoziția pentru prăjitură cu morcovi și cremă de brânză. La final, adăugăm nuca măcinată amestecată cu alunele măcinate și morcovii răzuiți.
Punem hârtie de copt în tavă și întindem compoziția pentru prăjitură în ea. O nivelăm uniform și o coacem pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se răcească bine, înainte de a adăuga crema de brânză.
Pentru a prepara crema, mai întâi batem frișca lichidă până când începe să capete consistență. Apoi adăugăm mascarponele și amestecăm energic până când capătă fermitate. Adăugăm și esența și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Întindem crema peste blatul cu morcovi și punem prăjitura la rece pentru cel puțin o oră.
Apoi o putem porționa și savura cu poftă.
COMENTARII