Dulciuri

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Această minunată prăjitură cu morcovi și cremă de brânză este una dintre prăjiturile pe care, odată ce le testezi, te gândești să le repeți în cel mai scurt timp. Este gustoasă, este foarte aromată și frumos colorată. Iar crema de brânză adăugată, îi desăvârșește gustul.

Morcovii dulci și frumos colorați oferă prăjiturii un aspect deosebit. În același timp îi oferă și o textură densă și umedă.

Din aceeași categorie de prăjituri mai găsiți pe blog și o rețetă de prăjitură cu dovleac și frișcă. Și dovleacul colorează în mod plăcut și natural prăjiturile. Nu lipsește nici de aici aroma de scorțișoară care face echipă bună cu dovleacul.

Iar din categoria deserturilor de post vă recomand o rețetă de guguluf cu morcovi și nuci. Este foarte gustos și aromat, dar și foarte aspectuos. Este un fel de ruladă cu aluat dospit și umplutură de morcovi cu nuci. Iar preparată în forma de guguluf va avea un aspect spectaculos.

Ce mai conține rețeta de prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Pentru rețeta de prăjitură cu morcovi pregătim un aluat clasic cu ouă, făină și ulei. În acest aluat se vor răsfăța morcovii răzuiți. În plus, mai adăugăm și nuci măcinate, dar și alune de pădure. Alunele de pădure sunt opționale, le puteți înlocui cu aceeași cantitate de nuci. Sau mai puteți adăuga migdale.

Crema de brânză se prepară la rece din mascarpone cu frișcă. Se adaugă peste blatul de prăjitură după ce acesta se răcește.

Această prăjitură se prepară și sub formă de tort – vedeți aici rețeta.

Mai găsiți pe blog și alte rețete asemănătoare de prăjituri cu texturi umede și frumos colorate, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu morcovi și cremă de brânză.

Porție de prăjitură cu morcovi și cremă de brânză porționată

Gătește Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

20

Porție de prăjitură cu morcovi și cremă de brânză pe farfurie

Ingrediente

  • Pentru o tavă de 25/25 cm:
  • 2 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 300 gr morcovi rași
  • 100 gr nuci măcinate
  • 100 gr alune de pădure măcinate
  • 200 gr făină
  • 2 lingurițe pudră de scorțișoară
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriță esență de vanilie.
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă îndulcită
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul prăjiturii, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi aducem toate ingredientele pe masa de lucru. Curățăm și răzuim morcovii și măcinăm nucile și alunele.

Separăm albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până când devin spumoase. Adăugăm treptat zahărul și continuăm amestecarea până când obținem o bezea fermă. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le încorporăm ușor în bezeaua de albușuri.

Amestecăm făina cu praful de copt și pudra de scorțișoară. Trecem acest amestec prin sită și îl încorporăm treptat în compoziția pentru prăjitură cu morcovi și cremă de brânză. La final, adăugăm nuca măcinată amestecată cu alunele măcinate și morcovii răzuiți.

Punem hârtie de copt în tavă și întindem compoziția pentru prăjitură în ea. O nivelăm uniform și o coacem pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se răcească bine, înainte de a adăuga crema de brânză.

Pentru a prepara crema, mai întâi batem frișca lichidă până când începe să capete consistență. Apoi adăugăm mascarponele și amestecăm energic până când capătă fermitate. Adăugăm și esența și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Întindem crema peste blatul cu morcovi și punem prăjitura la rece pentru cel puțin o oră.

Apoi o putem porționa și savura cu poftă.