Gătește Prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale
Timp de preparare
25 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
- 2 ouă
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr
- 100 gr făină
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- unt + făină pentru forma de copt
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.
- Pentru umplutură:
- 7 mere
- sucul de la 1/2 lămâie
- 50 gr fulgi de migdale.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea blatului care este unul mai consistent decât blatul clasic de pandișpan.
Mai întâi ungem cu unt moale interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 24 cm. Presărăm și făină peste unt. Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru pregătirea aluatului, amestecăm untul moale cu zahărul, într-un bol, până se omogenizează bine. Apoi adăugăm pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Amestecăm făina cu praful de copt și praful de sare și încorporăm acest amestec treptat în compoziția de mai sus, amestecând ușor pentru omogenizare.
Întindem aluatul pentru blat în forma de copt și îl nivelăm uniform la suprafață.
Acum pregătim merele pe care le decojim și le tăiem în jumătăți. Nu îndepărtăm cotoarele pentru a putea rămâne merele drepte în blat. Le crestăm la suprafață sub formă de evantai, străpungându-le până la cotoare. Le stropim cu suc de lămâie pentru a nu oxida.
Apoi le așezăm frumos peste blatul din forma de copt, presându-le ușor pentru a pătrunde în blat. Presărăm printre mere și fulgii de migdale.
Punem forma de copt în cuptor și coacem delicioasa prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.
După răcire o decorăm și cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie.
COMENTARII