Dulciuri

Prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale

Pentru că am adunat merele din livadă, am dar și startul preparării deserturilor cu mere. De data aceasta avem pentru voi o rețetă simplă de prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale. Dar pe cât de simplă este, pe atât de gustoasă și spectaculoasă.

Rețetele de deserturi cu mere sunt foarte versatile. Putem include merele în absolut orice tip de desert. Putem prepara clătite cu mere, plăcinte, tarte și ștrudele, dar și prăjituri sau torturi. Putem chiar include merele și în aluaturi, dar le putem transforma și în creme delicioase sau jeleuri.

În plus, merele sunt fructele de care ne putem bucura în orice anotimp, pentru că sunt foarte rezistente.

Anterior v-am prezentat pe blog și o rețetă de prăjitură cu foi fragede și mere caramelizate. Prăjitura iese tare gustoasă, dar și aspectuoasă cu așa contrast de texturi și culori. Face parte din categoria rețetelor de prăjituri cu foi coapte pe dosul tăvii.

Iar din categoria rețetelor de tarte, vă recomand de pe blog rețeta de tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie. Tarta cucerește instant prin aspectul ei spectaculos. Este o tartă mai complexă care necesită timp și răbdare pentru modelarea trandafirilor din felii de mere.

Cum preparăm rețeta de prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale

Rețeta se prepară foarte simplu. Pregătim un aluat mai consistent, cu ouă, unt și făină în care vom așeza jumătăți de mere secționate sub formă de evantai. Nu este necesar să caramelizăm merele, doar le stropim cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Adăugăm și fulgi de migdale pe deasupra, pentru un plus de aspect, dar și pentru gust crocant.

Tot din categoria rețetelor de deserturi cu mere vă mai recomandăm și rețeta de ruladă cu mere caramelizate și nuci coapte. Este delicioasă și arată spectaculos în secțiune.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi cu mere, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale.

Prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale înainte in formă de tartă albă, după coacere

Gătește Prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale

Timp de preparare

25 min

Nivel

ușor

Porții

8

Prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale înainte in formă de tartă albă, după coacere

Ingrediente

  • Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
  • 2 ouă
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • unt + făină pentru forma de copt
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.
  • Pentru umplutură:
  • 7 mere
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 50 gr fulgi de migdale.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea blatului care este unul mai consistent decât blatul clasic de pandișpan.

Mai întâi ungem cu unt moale interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 24 cm. Presărăm și făină peste unt. Apoi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru pregătirea aluatului, amestecăm untul moale cu zahărul, într-un bol, până se omogenizează bine. Apoi adăugăm pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Amestecăm făina cu praful de copt și praful de sare și încorporăm acest amestec treptat în compoziția de mai sus, amestecând ușor pentru omogenizare.

Întindem aluatul pentru blat în forma de copt și îl nivelăm uniform la suprafață.

Acum pregătim merele pe care le decojim și le tăiem în jumătăți. Nu îndepărtăm cotoarele pentru a putea rămâne merele drepte în blat. Le crestăm la suprafață sub formă de evantai, străpungându-le până la cotoare. Le stropim cu suc de lămâie pentru a nu oxida.

Apoi le așezăm frumos peste blatul din forma de copt, presându-le ușor pentru a pătrunde în blat. Presărăm printre mere și fulgii de migdale.

Punem forma de copt în cuptor și coacem delicioasa prăjitură cu mere evantai și fulgi de migdale pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

După răcire o decorăm și cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie.