Gătește Budincă de dovleac cu brânză și semințe
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
2
Ingrediente
- 500 gr dovleac
- 250 gr cașcaval sau brânză telemea
- 1 ou
- sare, piper și oregano, după gust
- 50 gr unt topit
- 100 gr semințe de dovleac curățate.
Mod de preparare
Mai întâi curățăm dovleacul, îl dăm pe răzătoare și îl caramelizăm într-o tigaie cu unt topit. Adăugăm și o linguriță de ulei pentru a nu se arde untul. Amestecăm continuu dovleacul în tigaie, pentru a se carameliza uniform. Apoi îl transformăm în piure cu ajutorul blenderului.
Lăsăm piureul de dovleac la răcit și ne ocupăm de celelalte ingrediente.
Pornim și cuptorul la 180 de grade Celsius și ungem cu unt două boluri.
Apoi mărunțim semințele de dovleac curățate și le amestecăm cu sare, piper și oregano uscat. Răzuim și cașcavalul.
Când piureul de dovleac s-a răcit adăugăm un ou, cașcavalul răzuit, sare, piper și oregano, după gust.
Omogenizăm bine compoziția și o adăugăm în cele două boluri. Presărăm pe deasupra amestecul de semințe mărunțite cu oregano și punem bolurile în cuptor.
Coacem delicioasa budincă de dovleac cu brânză și semințe pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se tempereze, apoi o putem servi ca gustare, la orice oră din zi.
Este delicioasă și foarte hrănitoare.
COMENTARII