Gătește Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
750 gr piept de pui
- sare și piper
- 350 gr mozzarella în saramură
- 250 gr șuncă feliată subțire
- 1 legătură de ceapă verde
- frunze de busuioc
- ulei pentru prăjit
- orez pentru servit.
Mod de preparare
Mai întâi pregătim pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mai mici. Filetăm mai subțire bucățile și le aplatizăm cu ciocanul de șnițele. Apoi le condimentăm cu sare și piper și le lăsăm deoparte până când pregătim celelalte ingrediente.
Tăiem mozzarella în bucăți mai mici, la fel și cozile de ceapă verde.
Așezăm peste bucățile de piept de pui mai întâi felii subțiri de șuncă. Peste acestea așezăm bucățile de mozzarella, 2-3 bucăți din cozile de ceapă verde și frunze de busuioc. Apoi rulăm carnea peste aceste ingrediente. Folosim scobitori și sigilăm rulourile de pui, apoi le prăjim în ulei încins. Le întoarcem periodic de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.
Scoatem delicioasele rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde într-un vas și le acoperim.
În sosul rămas în tigaie adăugăm capetele albe de la ceapă, tocate mărunt, mai adăugăm puțină apă, sare și piper și le transformăm într-un sos, cu care vom glazura rulourile în timpul servirii.
Preparăm și o garnitură simplă de orez și vom avea meniul complet pentru masa de prânz.
Spor și poftă bună!
COMENTARII