Mâncăruri cu carne

Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde

Pentru o masă de prânz delicioasă și hrănitoare, avem pentru voi o rețetă de rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde.

Este o rețetă destul de ușoară, iar ingredientele sunt foarte accesibile. Pieptul de pui este tipul de carne cel mai la îndemână, pentru a-l folosi la preparate savuroase. Mozzarella și șunca le găsim în orice magazin alimentar, iar de ceapa verde ne putem bucura în toate sezoanele.

Pieptul de pui se mai poate umple cu multe alte ingrediente față de cele folosite în rețeta actuală. Putem folosi atât legume cât și brânzeturi tari, dar și diferite verdețuri.

Puteți încerca de pe blog și rețeta de piept de pui umplut cu unt aromat cu usturoi, lămâie și verdeață. Este o rețetă cunoscută sub denumirea Piept de pui kievskaia. Carnea iese foarte fragedă de la unt și zeamă de lămâie, iar crusta crocantă și gustoasă. Iar usturoiul și verdețurile din interior desăvârșesc gustul preparatului.

Și tot din categoria rețetelor cu piept de pui rulat mai puteți încerca și rețeta de rulouri de pui cu legume și roșii coapte.

Iar una dintre rețetele cu piept de pui neumplut, pe care v-o recomandăm de pe blog este rețeta de piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos. Combinația de ingrediente este super delicioasă.

Cum preparăm rețeta de rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde

Pentru rețeta de față, mai întâi porționăm pieptul de pui în bucăți mici pe care le aplatizăm ușor folosind ciocanul de șnițele. Le condimentăm cu sare și piper, așezăm ingredientele de umplutură peste ele și le rulăm. Apoi le vom prăji în ulei încins.

Dacă nu le doriți prăjite, le puteți prepara la cuptor sau dacă dețineți o friteuză cu aer cald este ideală pentru aceste rulouri.

Vedeți aici și o rețetă de frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval, preparată la friteuză.

Și dacă mai doriți și alte rețete cu piept de pui, puteți descoperi pe blog mai multe rețete, atât din categoria felurilor principale, cât și a aperitivelor sau salatelor.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde.

Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde în farfurie albastră, alături de o garnitură de orez și sos

Gătește Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

6

Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde în farfurie albastră, alături de o garnitură de orez și sos

Ingrediente

  • 750 gr piept de pui

  • sare și piper
  • 350 gr mozzarella în saramură
  • 250 gr șuncă feliată subțire
  • 1 legătură de ceapă verde
  • frunze de busuioc
  • ulei pentru prăjit
  • orez pentru servit.

 

 

Mod de preparare

Mai întâi pregătim pieptul de pui pe care îl porționăm în bucăți mai mici. Filetăm mai subțire bucățile și le aplatizăm cu ciocanul de șnițele. Apoi le condimentăm cu sare și piper și le lăsăm deoparte până când pregătim celelalte ingrediente.

Tăiem mozzarella în bucăți mai mici, la fel și cozile de ceapă verde.

Așezăm peste bucățile de piept de pui mai întâi felii subțiri de șuncă. Peste acestea așezăm bucățile de mozzarella, 2-3 bucăți din cozile de ceapă verde și frunze de busuioc. Apoi rulăm carnea peste aceste ingrediente.  Folosim scobitori și sigilăm rulourile de pui, apoi le prăjim în ulei încins. Le întoarcem periodic de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.

Scoatem delicioasele rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde într-un vas și le acoperim.

În sosul rămas în tigaie adăugăm capetele albe de la ceapă, tocate mărunt, mai adăugăm puțină apă, sare și piper și le transformăm într-un sos, cu care vom glazura rulourile în timpul servirii.

Preparăm și o garnitură simplă de orez și vom avea meniul complet pentru masa de prânz.

 

Spor și poftă bună!