Gătește Mini tarte din foietaj cu vanilie
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru crusta tartelor:
- 800 gr aluat foietaj
- Pentru crema de vanilie:
- 4 gălbenușuri
- 100 gr zahăr
- 50 gr făină
- 500 ml lapte
- un praf de sare
- o jumătate de păstaie de vanilie
- 100 gr unt.
Mod de preparare
Începem cu prepararea cremei de vanilie. Punem laptele la fiert împreună cu vanilia, într-o cratiță.
În altă cratiță amestecăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul și praful de sare, până când se dublează compoziția și se deschide la culoare. Încorporăm și făina, apoi turnăm laptele cald cu vanilia, amestecând continuu. Fierbem crema până când devine consistentă, ca o budincă. Stingem focul și încorporăm untul în cremă, apoi lăsăm crema la răcit.
În timp ce crema se răcește, se decongelează și aluatul foietaj. Apoi se secționează în cercuri având mărimea în funcție de capacitatea formelor de copt.
Înainte de a forma delicioasele mini tarte din foietaj cu vanilie, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi modelăm aluatul în interiorul formelor de copt, unse cu unt sau cu ulei. Adăugăm cremă de vanilie, răcită în interiorul aluatului și punem formele în cuptorul încălzit.
Coacem delicioasele mini tarte din foietaj cu vanilie, pentru 20-30 de minute sau până când aluatul foietaj se rumenește bine la suprafață.
După coacere, le lăsăm puțin să se tempereze în formele de copt, apoi le scoatem cu atenție și le transferăm pe platouri.
Sunt delicioase!
Spor și poftă bună!
COMENTARII