Gătește Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă:
- 300 gr făină
- 15 gr drojdie proaspătă (sau 5 gr uscată)
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1/4 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- puțin cimbru uscat
- 200 ml apă caldă.
- Pentru umplutură:
- 250 gr ketchup
- 5-6 roșii cherry
- 3-4 ciuperci champignon
- frunze de salată rucola
- puțin ulei
- 1-2 căței de usturoi
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului pentru tartă.
Trecem făina prin sită într-un bol de frământare. Formăm un loc adânc la mijlocul făinii și adăugăm drojdia amestecată cu zahărul și puțin cimbru. Presărăm și sarea peste făina de pe margini. Amestecăm ingredientele din bol turnând câte puțină apă caldă. După ce terminăm apa, adăugăm și cele 4 linguri de ulei de măsline.
Frământăm aluatul pentru tartă timp până când devine omogen și nelipicios. Îl modelăm sub formă sferică și îl acoperim cu o folie alimentară. Îl lăsăm la dospit timp de 35-40 de minute, la temperatura camerei.
Între timp ne ocupăm de umplutura pentru tartă sărată.
Ștergem ciupercile, le tăiem în felii și le preparăm puțin într-o tigaie cu ulei și 1-2 căței de usturoi striviți. Le întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru a le rumeni uniform. Spre final de preparare adăugăm și roșiile cherry și le preparăm ușor și pe acestea. Le mai stropim cu ulei pe parcurs. După stingerea focului, acoperim tigaia și le păstrăm la cald.
Pentru a forma și coace aluatul de tartă sub formă de iepuraș, modelăm capul rotund, dar răsucim marginile spre interior, pentru a forma un coșuleț. La fel procedăm și cu urechile. Apoi le așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Ungem interiorul capului și al urechilor cu ketchup din belșug și punem tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, pentru 12-15 minute.
După coacere, adăugăm ciupercile, roșiile și frunzele de rucola.
Spor și poftă bună!
COMENTARII