Gătește Clafoutis cu legume și brânză feta
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 3 ouă mari
- 250 ml lapte
- 100 g făină
- 50 g parmezan ras
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
- 1 lingură ulei de măsline.
- Pentru umplutură:
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei roșu
- 200 g roșii cherry
- 200 g ciuperci
- câteva buchețele de broccoli
- 2 lujeri de mărar verde cu flori
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
- frunze proaspete de busuioc
- 200 g brânză feta.
Mod de preparare
Vom începe cu pregătirea legumelor.
Punem uleiul la încălzit într-o tigaie așezată la foc mediu. Adăugăm ceapa tocată franjuri și usturoiul tocate mărunt. Le călim doar pentru un minut, atât cât să-și degaje aromele în ulei. Apoi transferăm ceapa în alt vas, iar în tigaie adăugăm ciupercile feliate. Le preparăm până când se evaporă lichidul pe care acestea îl lasă în tigaie.
Apoi adăugăm ardeiul tăiat în fâșii și roșiile cherry tăiate în jumătăți. Adăugăm și 2-3 frunze de busuioc și amestecăm ingredientele pentru 2-3 minute prin uleiul din tigaie, până când roșiile încep să elibereze sucul.
Buchețelele de broccoli le opărim în apă cu sare pentru 1-2 minute, apoi le scoatem în apă rece.
Pentru a pregăti aluatul, într-un bol mare, amestecăm ouăle până când devin omogene. Adăugăm laptele, amidonul, frunzele de busuioc tocate mărunt, sarea și piperul, și amestecăm bine până la omogenizare. Încorporăm uleiul de măsline și omogenizăm din nou.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și ungem o formă de copt cu ulei de măsline sau cu unt.
Punem toate legumele gătite în tavă și turnăm aluatul peste ele, amestecându-le ușor până sunt acoperite bine.
Adăugăm din loc în loc și bucăți mici de brânză feta.
Coacem deliciosul clafoutis cu legume și brânză feta timp de 30-35 de minute, sau până când devine rumen la suprafață.
Lăsăm clafoutis-ul să se răcească ușor pentru a-l putea porționa frumos.
Îl servim cald sau rece, după preferințe.
Spor și poftă bună!
COMENTARII