Gătește Ciuperci champignon murate pentru iarnă
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
12
Ingrediente
- 1 kg ciuperci champignon
- 1 litru apă
- 200 ml oțet (de 9%)
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr
- 5-6 căței de usturoi, tăiați felii
- 2-3 foi de dafin
- 1 linguriță boabe de piper
- 1 linguriță boabe de muștar
- câteva crenguțe de mărar (opțional).
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ciupercilor.
Curățăm ciupercile de impurități și le spălăm bine sub un jet de apă rece.
O parte dintre ciuperci le lăsăm întregi, iar altă parte le tăiem în jumătăți, sferturi și felii, pentru a se așeza bine în borcane.
Apoi fierbem ciupercile în apă cu sare timp de 5-7 minute. Le scurgem și le clătim cu apă rece pentru a opri procesul de gătire.
Într-o cratiță mare, adăugăm apa, oțetul, sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper, boabele de muștar și usturoiul.
Aducem la fierbere soluția și o lăsăm să clocotească timp de 5 minute.
Așezăm ciupercile blanșate în borcane sterilizate, împreună cu crenguțele de mărar, dacă folosim.
Turnăm marinada fierbinte peste ciuperci, asigurându-ne că sunt complet acoperite de lichid.
Închidem borcanele cu capace etanșe, apoi le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Le depozităm într-un loc răcoros și întunecos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII